Erişilebilirlik

Erdoğan'dan BM'ye Sert Eleştiri


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye krizine müdahale etmeyen Birleşmiş Milletler’in “acizlik içinde” olduğunu söyledi.

İstanbul’da konuşan Erdoğan, uluslararası örgütün içindeki adaletsiz ve acil mekanizmalardan dolayı BM’nin görevini yerine getirmesinin her geçen gün daha da zorlaştığını söyledi.

Suriye’de isyancılar ve rejim yanlısı ordu birlikleri arasındaki çatışmalarda can kaybı artarken, Türkiye de çatışmaların kendi topraklarına sıçramaması için sınır bölgesinde askeri yığınağını arttırmış durumda.

Lakhdar Brahimi Türkiye'de

Öte yandan Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği’nin Suriye temsilcisi Lakhdar Brahimi, Türkiye ve Suriye arasında gittikçe gerginleşen durumu ele alm ak amacıyla İstanbul’da bulunuyor.

Türk jetlerinin hafta içinde Moskova-Şam seferini yapan bir yolcu uçağını Ankara’ya inişe zorlamasının ardından iki ülke arasında gerginlik artmıştı. Türkiye uçakta ele geçirilen askeri teçhizata el konduğunu bildirmiş, uçağın daha sonra yolcularıyla birlikte yoluna devam etmesine izin vermişti.

Başbakan Erdoğan, uçakta askeri teçhizat bulunduğunu, bunun Rusya devletine ait bir şirketten Suriye Savunma Bakanlığı’na gönderildiğini açıkladı. Erdoğan, sivil uçakta askeri malzeme taşınmasının sivil havacılık kurallarını ihlal ettiğini söyledi.

Suriyeli yetkililer, uçakta askeri kargo bulunduğu iddialarını yalanladı. Rusya da uçağı Ankara’ya inişe zorladığı için Türkiye’den açıklama istemişti.

Lakhdar Brahimi dün Cidde’de Suudi Kralı Abdullah’la bir araya gelmişti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG