Erişilebilirlik

Erdoğan: 'Bizi Sevmeyenler de Kazandı'


Erdoğan'ın Balkon Konuşması
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:43:53 0:00

12. Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı “balkon konuşması”nda 'sadece oy verenlerin değil 77 milyonun cumhurbaşkanı olacağım' dedi ve “yeni Türkiye” vaadinde bulundu

Recep Tayyip Erdoğan, 12. Cumhurbaşkanı olarak yaptığı “balkon konuşması”nda yalnızca kendisine oy verenlerin değil 77 milyonun hepsinin cumhurbaşkanı olacağını söyledi ve “yeni Türkiye” vaadinde bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nde seçim hareketliliği seçim sonuçlarının her yıl izlendiği Haliç Kongre Merkezi’nde yaşandı. Seçim sonuçlarını evinde izleyen Erdoğan, burada kendisini bekleyen kalabalığa kısa bir teşekkür etti ve Ankara’ya gitti. İstanbul’daki AK Parti destekçilerinin attığı zafer turlarından ekranlara artık olağan hale gelen Filistin bayrakları ve Rabia işaretleri yansıdı.

“Yeni başlangıç mesajı”

30 Mart seçimleri sonrasında yaptığı balkon konuşmasında oğulları ve kızlarının yanısıra bakanlar ve milletvekilleri de Erdoğan'ın hemen yanında yer almıştı. Erdoğan’ın 10 Ağustos gecesi yaptığı konuşmada ise yanında sadece eşi Emine Erdoğan vardı. Balkon konuşması tarihindeki en kalabalık gruba seslendi Erdoğan.

Erdoğan, konuşmasına “Bize oy versin ya da vermesin bu tarihi günde oyunu kullanan her bir vatandaşıma teşekkür ediyorum” sözleriyle başladı, "bu seçimi kazanan Recep Tayyip Erdoğan değildir. Bugün milli irade ve demokrasi bir kez daha kazanmıştır. Sevenlerimiz kadar sevmeyenlerimiz de kazanmıştır” sözleriyle devam etti.

Gülen Hareketi’ne mesaj

“Artık Çankaya ile millet arasındaki tüm engeller ortadan kalkmıştır. Çankaya halkıyla bütünleşmiştir” diyen Erdoğan'ın hedefinde, seçim meydanlarında olduğu gibi yine Gülen Hareketi vardı.

“77 milyonun her bir ferdi içinde bu seçimin mağlubu yoktur. Milletimiz içinde bu seçimin kaybedeni yoktur. Kaybeden vardır, statüko kaybetmiştir. Elbette vesayet bugün en büyük mağlubiyetini yaşamıştır. Elbette kirli siyaset ve siyaset dışı güç odakları bugün ibretlik bir ders almıştır.”

“Eski tartışmaları eski Türkiye’de bırakalım”

Erdoğan muhalefete yönelik eleştirilerini ise, “artık kendilerini gözden geçireceklerdir” diye özetledi ve şöyle devam etti: “İnanıyorum ki muhalefet bugünden itibaren politikalarını gözden geçirecek ve yeni Türkiye ile örtüşen bir siyaset tarzı inşa edilecektir. Ancak bize oy vermeyenler bizi onaylamayanlar bizi sevmeyenler bu seçimin mağlubu değildir. Bugün onlar da kazanmıştır. Kardeşlerim gönülden ifade ediyorum. Bugün yeni bir toplumsal uzlaşma sürecini hep birlikte başlatalım diyorum. Eski tartışmaları eski Türkiye’de bırakalım istiyorum. Gerilimleri çatışma kültürünü sanal sorunları eski Türkiye’de bırakalım istiyorum. Kaybeden vardır. Statüko kaybetmiştir. Elbette siyaset dışı güç odakları bugün ibretlik bir ders almıştır.”

“Bize diktator diyenler…”

Recep Tayyip Erdoğan diktatör eleştirilerini ise sert sözlerle yanıtladı:

“Bize diktatör diyenler, lütfen kendi muhasebelerini yapsınlar. Bize otoriter diyenler lütfen kendi muhasebelerini yapsınlar. Bizi tek adam olmakla baskıcı olmakla mahalle baskısı yapmakla itham edenler lütfen kendilerini samimiyetle sorgulasınlar. Kendilerini seçkin, kendileri dışındakileri sıradan görenler, başkalarını cahil görenler, lütfen vicdan muhasebesini yapsınlar.”

“Uzlaşma çatıda değil, tabanda olmuştur” mesajlarıyla zaferini ilan eden Erdoğan’ın son balkon konuşmasının, içerik olarak öncekilerden farklı olmadığı gözlendi. Erdoğan'ın, Türkiye’de halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanı olarak verdiği “yeni bir sayfa” mesajlarının nasıl hayata geçeceğini ise zaman gösterecek.

  • 16x9 Image

    Mehtap Çolak Yılmaz

    Mehtap Çolak Yılmaz, 1997 yılında Star Haber’de başladığı televizyon haberciliğine, 2000 yılında ATV Haber’le devam etti. Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın birçok bölgesinde haber takip etti, söyleşiler ve canlı yayınlar yaptı. 2003 yılında iki ay boyunca Irak’ın işgalini Bağdat ve Kuzey Irak’tan takip etti. 2005 yılında  ATV Haber Washington Temsilcisi olarak mesleğine Amerika’da devam eden Yılmaz, 2012 yılından bu yana da Amerika’nın Sesi’nde çalışıyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG