Erişilebilirlik

Erdoğan: ‘Almanya Teröre Çanak Tutuyor’


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’nın 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma kapsamında Türkiye’nin iade taleplerine gösterdiği tavrı sert bir şekilde eleştirdi; Almanya’nın teröre çanak tutan bir ülke olduğunu söyledi.

Erdoğan, Türkiye’nin Fethullah Gülen’e bağlı bazı savcıların iadesini istediğini, Almanya Adalet Bakanı’nın konunun adli olmadığı ve siyasi olduğu gerekçesiyle reddettiğini belirtti.

Almanya’nın bu tutumunu “kaygıyla” izlediğini söyleyen Erdoğan, “Ey Almanya! Ben Merkel’e dört bin dosya verdim. İstanbul’daki görüşmemizde de söyledim. ‘Bu dosyaların akıbeti ne oldu’ dedim. Bana ‘O dosyaların sayısı 4.500 oldu’ dedi. Almanya’nın terör örgütleri üyelerini korumasını kabul etmiyoruz. Almanya teröre çanak tutuyorsun. Siz teröre yataklık yapmaktan tarih boyunca anılacaksınız,” diye konuştu.

Erdoğan, Merkel'e "Bu örgütün mensuplarını korumanızı halen anlamakta zorlanıyorum" dediğini de dile getirdi.

Erdoğan, Almanya’nın uzun yıllar boyunca PKK ve DHKP-C militanlarına “yataklık” yaptığını da sözlerine ekledi, şimdi de Fethullahçıları korumaya başladığını kaydetti.

Almanya Adalet Bakanı Heiko Maas, dün yaptığı açıklamada “Gülen hareketinin siyasi bir hareket olup-olmadığı hakkında kararı kendisinin vermek istemediğini söyledi ve Berlin’in siyasi zanlıları iade etmediğini hatırlattı. Maas, iadenin ancak adi suçlular için geçerli olduğunu hatırlattı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG