Erişilebilirlik

Erdoğan'dan Obama'nın 24 Nisan Açıklamasına Olumlu Tepki


Erdoğan'dan Obama'nın 24 Nisan Açıklamasına Olumlu Tepki
Erdoğan'dan Obama'nın 24 Nisan Açıklamasına Olumlu Tepki

Erdoğan, "hassasiyetlerimiz göz önünde bulunduruldu derken Dışişleri Bakanlığı 24 Nisan açıklamasını "hatalı ve tek yanlı" olarak yorumladı



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Barack Obama’nın 24 Nisan’da yayınladığı mesajı “Türkiye’nin hassasiyetlerini göz önünde bulunduran bir açıklama” olarak nitelendirdi.

Gazetecilerin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Obama'nın açıklamasının, mevcut Amerikan yönetiminin bu konuda gösterdiği hassasiyeti gözler önüne serdiğini ifade etti.

Erdoğan, “Bazı çevrelerde bu konuya ilişkin beklentiler çok farklıydı, ama bu olmadı” dedi.

Erdoğan, Ermenistan’la imzalanan protokollere dair bir soruya “Protokollerin, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki bölgesel barış tesis edilmeden devreye girmeyeceğini Sarkisyan'a da açıkça söyledik” yanıtını verdi.

Dışişleri Bakanlığı: Hatalı ve Tek Yanlı Bir Mesaj

Dışişleri Bakanlığından Obama’nın 24 Nisan ilgili yapılan açıklamada ise, “Hatalı ve tek yanlı bir siyasi bakış açısını yansıtan söz konusu açıklamayı esefle karşılıyoruz” denildi.

Açıklamada ayrıca “Üçüncü ülkelerin Türk-Ermeni ilişkilerinin tarihi konusunda siyasi saiklerle hüküm verme hak ve yetkileri yoktur” ifadelerine yer verildi.

XS
SM
MD
LG