Erişilebilirlik

Erdoğan Kaddafi'yi Çekilmeye Çağırdı


Erdoğan Kaddafi'yi Çekilmeye Çağırdı
Erdoğan Kaddafi'yi Çekilmeye Çağırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Libya lideri Muammer Kaddafi’yi çekilmeye ve “hemen” ülkeyi terketmeye çağırdı.

Erdoğan İstanbul’da yaptığı açıklamada Kaddafi’nin reform çağrılarını reddederek “kan, gözyaşı ve ülkesini tahrip etmeyi” seçtiğini söyledi. Başbakan Erdoğan, Libya halkının daha çok acı çekmesini önlemek için Kaddafi’nin çekilmesi gerektiğini vurguladı.

Libya ile yakın ilişkileri olan Türkiye Mart ayında Libya’ya yaptırımlar uygulanması ya da askeri müdahelede bulunulmasına karşı çıkmıştı.

Türkiye Pazartesi günü , Trablus’taki elçiliğinden personelini tahliye ettiğini açıkladı. Türk büyükelçiliği Trablus’ta açık kalan birkaç yabancı misyondan biriydi. BM Pazar günü personelini Trablus’tan çekmişti.

Ökeyandan Uluslararası Ceza Mahkemesi savcısı Luis Moreno-Ocampo elinde Libya’da insanlık suçu işlendiğine ilişkin güçlü kanıtlar bulunduğunu bildirdi.

Savcı, göstericilere ateş açılması, yasadışı tutuklamalar, işkence ve kişilerin ortadan kaybolması gibi olayları belgelendirdiğini söyledi.

Bu arada Kaddafi kuvvetleri dün Misrata kentini yeniden top, tank ve roket ateşine tuttu. En az dört kişinin öldüğü ve 30 kişinin yaralandığı bildiriliyor.

XS
SM
MD
LG