Erişilebilirlik

Erbil’de İntihar Saldırısı


Erbil'deki patlamanın ardından olay yeri
Erbil'deki patlamanın ardından olay yeri

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin başkenti Erbil’de düzenlenen intihar saldırısında en az 4 kişinin öldüğü bildiriliyor. Bomba yüklü bir araçla Erbil'deki hükümet binalarının yakınında yapılan saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadı

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin başkenti Erbil’de düzenlenen intihar saldırısında en az 4 kişinin hayatını kaybettiği bildiriliyor.

Erbil’deki hükümet binalarının bulunduğu tesis yakınlarında bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Irak ordusu ve Peşmerge güçleri bu yılın ilk günlerinden beri bölgeyi kontrol altına almak isteyen IŞİD militanlarıyla savaşıyor.

Son saldırı, Erbil’de geçen Eylül ayından bu yana yaşanan en kanlı şiddet olayı oldu.

Bomba yüklü araçlarla düzenlenen intihar saldırıları Irak’ın başkenti Bağdat yakınlarında sık karşılaşılan bir durum olsa da, ülkenin kuzeyindeki Kürt bölgesinde bu tür saldırılara nadiren rastlanıyor.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Irak’ta yaşanan şiddet olaylarında 2014 yılında ciddi bir artış yaşandı. Ülkede hayatını kaybeden sivil ve güvenlik görevlilerinin sayısı 2013 yılına oranla yüzde 75 artarak Ekim ayı sonuna kadar 13 bine ulaştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG