Erişilebilirlik

Erbil’de Amerikan Konsolosluğu Açıldı


Erbil'den genel görünüş
Erbil'den genel görünüş

Amerikan hükümeti Erbil’de bir konsolosluk açtı.

Ülkenin en istikrarlı bölgelerinden biri olan Kuzey Irak’ta konsolosluk açarak hükümetin Amerikalı yatırımcıları bu bölgeye çekmeye çalıştığı belirtiliyor.

Konsolosluğun açılışını yapan Bağdat büyükelçisi James Jeffrey, Irak’ın Amerikalı işadamları ve yatırımcıların desteğine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Amerikalı Marriot oteller zincirinin Erbil’de 200 odalı bir otel yapmak üzere özerk Kürt yönetimiyle anlaşmaya vardığı bildiriliyor. 3 yılda tamamlanması beklenen proje kapsamında ayrıca, 75 lüks apartman dairesi de otel kompleski içinde yer alacak.

Bu arada Amerika Savunma Bakanı Leon Panetta Bağdat’ta Amerikan kuvvetlerinin Irak’tan çekilme takvimini görüşüyor.

Panetta, Afganistan’da uçağa binmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada Irak Başbakanı Nuri el-Maliki’yi, Amerikan kuvvetlerinin kalış süresini uzatıp uzatmama konusunda bir karar vermeye teşvik edeceğini belirtti.

Irak’ta halen 45 bin Amerikan askeri var. Irak’la Amerika arasında yapılan bir güvenlik anlaşması uyarınca askerlerin tümünün 31 Aralık tarihine kadar çekilmesi gerekiyor . Ancak bazı Amerikalı yetkililer,

Irak’ın talep etmesi durumunda askerlerin bir kısmının görev süresinin uzatılabileceğini söyledi. Amerikalı ve Iraklı yetkililer, Amerikan birliklerinin çekilmesinin ardından güvenliğin tam olarak sağlanamamasından kaygılı.

XS
SM
MD
LG