Erişilebilirlik

Engin Soysal BM Pakistan Özel Temsilcisi Oldu


Engin Soysal BM Pakistan Özel Temsilcisi Oldu
Engin Soysal BM Pakistan Özel Temsilcisi Oldu

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Rauf Engin Soysal’ı Pakistan Özel Temsilcisi olarak atadı.

Örgütün Pakistan’a yaptığı yardımlardan sorumlu temsilci olarak görev yapacak olan Soysal, özel temsilciliği Fransız diplomat Jean Maurice Ripert’den devralacak.

Dışişleri Bakanlığı’nda Ortadoğu, Güney Asya ve Afrika bölgelerinden sorumlu müsteşarlık görevini yürüten Soysal, Pakistan konusunda geniş bir diplomatik deneyime sahip.Soysal, Ocak 2007 ile Temmuz 2009 tarihleri arasında Türkiye’nin İslamabad Büyükelçisiydi.

Türk kaynakları Soysal’ın özel temsilci olarak atanmasına ilişkin önerinin BM tarafından gündeme getirildiğini söyledi. Anadolu Ajansı’nın haberine göre, konu BM Genel Kurulu’nda Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’na iletildi.

Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Davutoğlu, ''Bizim için Türkiye'ye hizmet etmekle Pakistan'a hizmet etmek arasında bir fark yok. Kendisini Bakanlık olarak çok arayacağız ve eksikliğini hissedeceğiz. Kendisiyle iftihar ediyoruz'' dedi.

Soysal’ın göreve gelecek hafta başlaması bekleniyor. Ahmet Davutoğlu Soysal'ın normal görev süresinin bir yıllık olduğunu ama görev bunun uzatılabileceğini belirtti.

Rauf Engin Soysal da Pakistan'da elinden gelen her türlü çalışmayı hem BM'nin Pakistan temsilcisi hem de Türk devleti adına en iyi şekilde gönülden yerine getireceğini söyledi.

XS
SM
MD
LG