Erişilebilirlik

Engelli Bisikletçiler Yaz Olimpiyatlarına Hazırlanıyor


2012 Yaz Olimpiyatları 27 Temmuz-12 Ağustos tarihleri arasında Londra’da yapılacak. Daha sonra da Ağustos ayında engelli sporcular Paralimpik Oyunları için Londra’da biraraya gelecek

Amerikalı engelli bisikletçiler, geçen ay yapılan dünya şampiyonasının ardından şimdi yaz oyunlarına hazırlanıyor.

Amerikan engelli bisiklet takımının antrenörü Craig Griffin bu sporcuların çoğunun engel tanımadığını söylüyor: “Bizim günlük hayatta kolaylıkla yaptığımız şeyler için engelliler hergün mücadele veriyor. Bir paket patates cipsini açmak veya otomobile binmek bile yeniden beceri kazanmayı gerektiriyor.

Sporcuların çoğunun kol ya da bacağı yok. Kör sporcularsa engelli olmayanlarla beraber bisiklete biniyor. West Point Askeri Akademisi’nde antreman sırasında sakatlanan Jennifer Schuble ayağında duyu kaybı olduğunu, bisiklet sayesinde spora geri dönüş yaptığını söylüyor: “Akademide üç spor dalını birden yapıyor, futbol oynuyor, atletizmle ilgileniyordum. Fiziksel kondisyona sahip olmak hayatımın büyük bir parçası. Bisiklete binerken ayaklarımı pedallara tutturuyorum.”

Los Angeles’ta 33 ülkeden 200 sporcu yarıştı. Amerikalı Sam Kavanagh artık yaz olimpiyatlarına odaklandıklarını söylüyor: “Bazı ülkeler favori gösteriliyor. Bisiklet dalında İngiltere’yi geçmek oldukça zor. Avustralyalı sporcular da çok iddialı. Çok güçlüler. Başka ülkelerden kimi bisikletçiler de çıtayı oldukça yükseltti.”

İki madalyalı İngiliz sporcu Sarah Storey, başarı için iyi çalışma ve iyi konsantrasyon gerektiğini söylüyor: “Ön eleme sürecini mümkün olduğunca güçlü şekilde geçmeye çalışacağız. Sonra hemen antremanlarımıza geri döneceğiz. Olimpiyatlar başlayana kadar daha kondisyonlu, daha güçlü, daha sağlıklı hale gelmeye çalışacağız.”

Bu yaz tüm dünyanın gözü Londra’da olacak.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG