Erişilebilirlik

Endonezya'da Halk Tedirgin


Endonezya'da Halk Tedirgin
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

IŞİD’in Endonezya’da düzenlediği ilk terör saldırısında yedi kişi öldü. Ölenlerin birinin Kanada, diğerinin Endonezya vatandaşı siviller, beşininse saldırganlar olduğu, aralarında yabancıların da bulunduğu 20 kişininse yaralandığı bildiriliyor. Polisin kısa süre içinde olaya müdahale etmesinin Paris’te olduğu gibi ölü sayısının artmasını önlediği söyleniyor.

Cakarta Polis Teşkilatı, IŞİD’in saldırının sorumluluğunu üstlenmesinden önce saldırıyı düzenleyen kişi olarak Suriye’deki bir Endonezyalı’nın adını açıkladı.

Cakarta polis teşkilatından Tito Karnavian, ”IŞİD’in Güneydoğu Asya’taki tüm liderleri bölge sorumlusu olmak için yarışıyor. Bahrun Naim de saldırıyı bu yüzden yaptı” açıklamasını yaptı.

İlk patlama Starbucks’ın önünde sigara içilen noktada oldu. Aralarında diplomat ve başka yabancıların da bulunduğu müşteriler patlama üzerine koşarak dışarı çıktı. İkinci ve büyük patlama Starbucks’ın otoparkında oldu. Tamarin Caddesi’ndeki küçük karakoldaysa üçüncü ve büyük bir patlama meydana geldi. Starbucks’taki patlamalara müdahale eden polis, saldırganlarla silahlı çatışmaya girdi.

Cakartlı Anna, ”Umarım herkes gelecekte daha dikkatli olur. Geçen yılın sonunda yetkililer bir saldırı uyarısı yayınlamıştı. Hükümet de daha uyanık olmalı. Bu kez hazırlıksız yakalandık” şeklinde konuşurken, Zanial Arifin ise, ”Cakartalılar şimdi kamuya açık alanlara, alışveriş merkezlerine gitmeye korkuyor. Polis ise korkacak birşey olmadığını, bizi koruyacaklarını söylüyor. Umarım böyle bir olay tekrar yaşanmaz” diyor.

Hükümet, Cakarta sokaklarında çok sayıda polis görevlendirerek halkın kaygılarını gidermeye çalıştı.

Bir grup sivil, saldırıların yapıldığı mekana üzerinde ‘korkmuyoruz’ yazılı bir çelenk bıraktı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG