Erişilebilirlik

Endonezya’da Deprem


Endonezya’nın Sumatra adasının kuzey ucundaki Açe ilinde meydana gelen şiddetli depremde yüze yakın kişi hayatını kaybetti. Yetkililer bölgede iki hafta olağanüstü hal ilan etti.

Pidie Jaya bölgesindeki depremde yüzlerce de yaralı olduğu açıklandı. 6,5 büyüklüğündeki depremde en büyük tahribat Meureudu kasabasında gerçekleşti.

Gönüllüler deprem bölgelerine giderek enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışıyor. Bölge hastanelerininse yaralılarla dolduğu belirtiliyor.

Yaralı sayısının 500’ü aştığını söyleyen yetkililer, çoğunun durumunun ciddi olduğuna dikkati çekiyor. Ayrıca acil yardım malzemesi ve kazı araçlarına gereksinim duyulduğu bildiriliyor.

Deprem aralarında cami, dükkan ve evlerin de bulunduğu çok sayıda binayı yerle bir etti. Sayısı bini aşan yardım görevlileri enkaz altında sağ kalanları arıyor.

Amerika Jeolojik Araştırma Dairesi, depremin merkez üssünün Reuleut kenti yakınları olduğunu bildirirken, Endonezya Jeofizik Dairesi depremin tsunamiye yol açmadığını açıkladı.

Endonezya dünyanın en tehlikeli deprem bölgeleri arasında bulunuyor. 2004 yılında Sumatra’da meydana gelen bir deprem ve yol açtığı tsunami, Endonezya ve Hint Okyanusu’na kıyı ülkelerde 230 bin kişinin ölümüne yol açmıştı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG