Erişilebilirlik

Emniyetten Referandum Öncesi IŞİD Operasyonları


Referandum öncesi IŞİD kaynaklı herhangi bir terör saldırısına karşı emniyet güçleri Türkiye genelinde operasyonlarını sürdürüyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne bağlı ekipler, Perşembe gecesi Kadıköy ve Kağıthane ilçelerindeki beş adrese eş zamanlı olarak baskın yaptı. Operasyonlarda referandum öncesi eylem yapma hazırlığında olduğu iddia edilen dört şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü

Aslında gözaltılar bir süredir İstanbul’da devam eden IŞİD operasyonlarının devamı niteliğinde.

Zira son bir haftada Maltepe, Beylikdüzü, Esenyurt, Gaziosmanpaşa, Bahçelievler, Beyoğlu, ve Beykoz’da çeşitli adreslere yapılan baskınlarda ikisi Suriye biri Tacikistan uyruklu olmak üzere toplam 11 kişiyi gözaltına aldı.

Sanıkların referandum öncesi sansasyonel eylem hazırlığında olduğu iddia edildi.

İntihar eylemi yapmak için Rakka’dan Türkiye’de Kilis’e gelen Çeçen asıllı Rus tutuklandı

Kilis jandarma ekipleri geçtiğimiz hafta Suriye’den Türkiye’ye yasadışı yollarla giren bir grubun içinde bulunan Çeçenistan asıllı Rusya Federasyonu uyruklu D.G.’yi gözaltına aldı.

IŞİD üyesi olduğu bildirilen D.G’nin üzerinde iki adet el bombası ve patlamaya hazır 750 gram C4 patlayıcı bulundu.

Sorgusunda Rakka’daki örgüt yöneticilerinden Gaziantep’te canlı eylem yapma talimatı aldığını ifade eden Rusya vatandaşı, önceki gün tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Mersin’de 9 kişi IŞİD adına faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle gözaltına alındı

Mersin’de de IŞİD’le bağlantılı olarak provokatif eylem hazırlığında olduğu iddia edilen dokuz kişi gözaltına alındı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yaptığı açıklamada bu kişilerin referandum sandıklarını hedef almak istedikleri belirtildi.

“Bilgiler üzerine düzenlenen operasyonda terör örgütü DEAŞ adına faaliyet yürüttükleri tespit edilen Mersin il merkezinde Z.B, A.E, S.A.M, A.J.A, M.M. ve M.N, Mut ilçesinde A.A. ile Tarsus ilçesinde de A.T. ve E.E. olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı. Firari 3 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor. Zanlıların üst ve ev aramalarında ise çok sayıda örgütsel olduğu değerlendirilen doküman, kitap, dergi ve dijital malzeme ile ruhsatsız bir av tüfeği ile fişekleri ele geçirildi.”

IŞİD militanlarına “referandum sandıklarına saldırın” talimatı vermişti

IŞİD’in propaganda dergisi Rumiyah’ın bu ayki sayısında Türkiye’ye saldırı talimatı verilmişti.

Dergide, “Tüm muvahhid kardeşlerimizden tüm oy kullanma mekanlarının hedef alınmasını istiyoruz. Oraları basın, yakın, yıkın ve ateşe verin. Hem tağutları hem de referandumda oy kullanarak onlara ibadet eden tüm kafirleri ve müşrikleri öldürün” denmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG