Erişilebilirlik

Emniyet’te Yeni Dalga Operasyon


Operasyonun İstanbul ayağında 25 emniyet mensubu gözaltına alındı. Operasyon İstanbul dışında Ankara, Diyarbakır, Van, Hakkari, Mardin, Batman, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere 14 ilde sürdürülüyor

Türkiye bu sabaha yeni bir Emniyet operasyonuyla uyandı. Operasyonun İstanbul ayağında 25 emniyet mensubu gözaltına alındı. Operasyon İstanbul dışında Ankara, Diyarbakır, Van, Hakkari, Mardin, Batman, Şırnak, Bingöl, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa olmak üzere 14 ilde sürdürülüyor.

22 Temmuz’da yapılan operasyonun devamı olarak nitelenen soruşturmada bu kez üst düzey emniyet amirleri değil orta düzeyde emniyet mensuplarının gözaltına alındığı belirtiliyor.

Atalay: “Yargıda ve emniyette yoğunlaşma var, oprasyonlar devam etmeli”

Hükümet cephesinden operasyonla ilgili ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’dan geldi. A Haber televizyonunda bir programa katılan Atalay, “Bizim beklentimiz bunun devam etmesidir. Tahminimiz de bunun daha artacağıdır, artarak devam edecektir. Bu devam etmelidir. Paralel yapı dediğinizde devlet içinde yoğunlaşma, emniyet ve yargıda. Bu diğer kurumlarda yok anlamına gelmiyor. Dosyalar olgunlaştıkça bu konu yeni yerlere gidecek,” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı İşler: “Belki tutuklama talepleri olacak”

Bir diğer Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler ise yargının bağımsız olduğunu ve beklemek gerektiğini söyledi ve açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Belki tutuklama talepleri olacak. Bekleyip, neticeyi göreceğiz ama bu konu yasadışı dinlemelerle ilgili bir sorgulama dolayısıyla Türkiye'de TİB'in yapmış olduğu açıklamalarda da onu gördük, yüzbinlerce insanın yasadışı yollarla dinlendiğini artık Türkiye'de 77 milyon herkesin malumu olan bir şey. Biz ümit ederiz ki, kimse mağdur edilmesin, suçlu ile suçsuz birbirinden ayrılsın, haklı ile haksız birbirinden ayrılsın, mağduriyetler yaratılmasın diye temenni ediyorum."

Adalet Bakanı: “Bırakın hukuk işlesin”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise operasyonla ilgili temkinli açıklamalarda bulundu. Sürecin hukuka uygun işlemesini temenni eden Adalet Bakanı, “Türkiye’de bazı çevreler tarafından büyük bir algı operasyonu yapıldığını hep beraber görüyoruz. Ben onun için diyorum ki algı operasyonlarıyla yargılama faaliyetlerini etkilemek doğru değil. Geçmişte de biz bunu yaşadık. Bir sürü hadise oldu. Ergenekon oldu, 17 Aralık, 25 Aralık. Onun için diyoruz ki bırakın soruşturma hukuka uygun bir şekilde işlesin ve işleyen soruşturma zaten gerçeği sonunda ortaya çıkaracaktır’ dedi.

Adalet Bakanı: “Yargı içinde Gülen’e bağlı yargıç hakim var denince üzülüyorum”

Bozdağ, “Operasyonun yargı ayağı olacak mı?” şeklindeki soruya ise “Hakim ve savcıların soruşturulması ve kovuşturulmasının usulü diğer kamu görevlilerine göre farklılık arz ediyor. Onlarla ilgili ayrı bir prosedür var" dedi ve "Ben HSYK Başkanı, Adalet Bakanı olarak hakim ve savcılarımızın 'şucu- bucu’ diye ayrılmasını yaftalanmasını isimlendirilmesini çok yanlış görüyorum ve bundan da fevkalede rahatsızım. Yargının içerisinde Gülen’e bağlı şu kadar hakim ve savcı ifadelerini duydukça üzülüyorum. Bu yargı, sadece milletin yargısıdır” yanıtını verdi.

Bozdağ, hükümete yakın bazı internet sitelerince son günlerde Gülen’e yakın hakim ve savcıları korumakla itham ediliyordu.

Kılıçdaroğlu: “Paralel yapı varsa sorumlusu Erdoğan”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise emniyet mensuplarına ‘paralel yapı’ kapsamında operasyon yapılmasına tepki gösterdi. CHP lideri, “Türkiye'de yaşıyorum buradaki olayları görüyorum eğer bir paralel devlet varsa bunun bir numaralı sorumlusu bu ülkeyi yöneten kişidir. Herhalde biz ülkeyi yönetmiyoruz. Paralel devletin 12 yıldır siz nasıl farkına varmazsınız? Defalarca ama defalarca uyarıldı. Yargı konusunda diğer konularda uyarıldı. Her seferinde onun parti sözcüsü Hüseyin Çelik'in ifadesiyle söyleyim, ‘Paralel devlet söylemine kargalar bile güler’ dediler. Şimdi yeni uyanmış diyor ki, ‘Paralel devlet’ var. Ne zamandan sonra? 17 Aralık, 25 Aralık rüşvet operasyonlarından sonra... Sen aldığın rüşvetin hesabını vereceksin Recep Tayyip Erdoğan!” diyerek operasyonun gündem saptırma çabası olduğunu iddia etti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG