Erişilebilirlik

El-Kaide'den Irak Hükümetine Yeni Tehdit


Bağdat'ta bomba yüklü araçla düzenlenen bombalı saldırılardan biri
Bağdat'ta bomba yüklü araçla düzenlenen bombalı saldırılardan biri
Son yılların en kanlı Ramazan ayını yaşayan Irak’taki bombalı saldırıların sorumluluğunu el-Kaide üstlendi. Örgüt, hükümeti militanları tutuklamaya son vermeye çağırdı aksi halde saldırıların devam edeceği tehdidinde bulundu.

Ramazan Bayramı’nın son gününde özellikle pazarlar ve diğer kalabalık yerleri hedef alan bombalı saldırılarda yaklaşık 80 kişi hayatını kaybetti.

Irak 2007 yılından bu yana en kanlı Ramazan’ını yaşarken Temmuz ayında şiddet olaylarında bini aşkın kişi öldü. Son birkaç ayda Irak’ta hem mezhebe bağlı şiddet olayları hem de Şii hükümete karşı düzenlenen Sünni yanlısı gösterilerde artış kaydedildi.

Irak’ta Pazar günü de devam eden bombalı saldırılarda en az yedi kişi daha ölürken Amerika şiddet olaylarını sert bir dille kınadı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada “bu tür saldırıları düzenleyen teröristler İslam düşmanı ve Amerika, Irak ve uluslararası topluluğun ortak düşmanıdır” denildi.

Açıklamada Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari’nin bu hafta Washington’a yapacağı ziyarette Irak hükümetiyle el-Kaide’ye karşı işbirliği yollarının ele alınacağı da belirtildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG