Erişilebilirlik

Elizabeth Sakinleri Yaşananlar Sonrası Şaşkın


Elizabeth Sakinleri Yaşananlar Sonrası Şaşkın
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00

Elizabeth sakinleri ve yoldan geçenler Elmora Caddesi’nde FBI tarafından kuşatılmış, normalde sıradan bu köşeye durup bakmadan geçemiyor.

Bombalı saldırı şüphelisi Ahmet Han Rahami, Linden kentinde polisle girdiği silahlı çatışmadan sonra yakalanarak gözaltına alındı. Rahami, geçen Cumartesi günü, Manhattan’ın Chelsea bölgesindeki bombalı saldırıyla, dört sokak ötede daha sonra bulunan düdüklü tencereden imal edilen patlamamış bomba ve New Jersey’nin Seaside bölgesinde bulunan boru tipi patlayıcıyı yerleştirmekle suçlanıyor.

Yetkililer, Rahami’nin ailesinin işlettiği restoranın üst katındaki dairesinde incelemelerini sürdürüyor. Mahalle sakinleri, FBI’ın evden çıkardığı delil kutularına bakarken, aralarından birinin nasıl böylesi bir şiddet olayına karışabileceği gerçeğiyle yüzleşmeye çalışıyor.

Yakındaki Jersey Gardens alışveriş merkezinde çalışan Tatiana Moreno, Elizabeth kentinin, son birkaç gündür yaşananlara ev sahipliği yapacak en son yer olduğunu söylüyor.

Pazar sabahı bir çöp kutusunda çok sayıda patlayıcı bulunan Elizabeth tren istasyonunda seferler normale döndü. Ancak sinirler hala gergin.

Tren istasyonunun önündeki küçük anıt, 11 Eylül kurbanları için dikilmiş. Ancak şimdilerde Elmora Caddesindeki ‘İlk Amerikalı’ adlı ve son olaylar göz önünde bulundurulduğunda birçoklarına göre ironik adlı bu küçük işyeri, şiddeti daha yakından anımsatıyor.

STÜDYO VOA

BM’den Gazze’de ‘kıtlık’ uyarısı – 18 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG