Erişilebilirlik

Elektronik Cüzdan Kaygı Yaratıyor


Elektronik Cüzdan Kaygı Yaratıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:24 0:00

Akıllı telefon kullanıcıları yakın alan iletişimi teknolojisi sayesinde yüzlerce mağazada, kasada sadece telefonlarını okutarak ödeme yapabilecek. Ancak anketlere göre Amerikalı tüketicilerin çoğu cep telefonuyla ödeme yapmaya henüz sıcak bakmıyor.

Credicards.com'dan Matt Schultz, ”Tüketiciler, güvenlik konusunda kaygılı. Cep telefonuyla ödeme sistemi yeni olduğu için insanların bu yönteme şüpheyle yaklaşmaları normal,” şeklinde konuşuyor.

Küresel pazarlama uzmanı Erich Joachimsthaler, çok büyük tüketici kitlesine sahip olan firmanın cep telefonlarını cüzdana dönüştürme girişiminin başarılı olacağı ve firmaya büyük kazanç sağlayacağı görüşünde: ”Elektronik cüzdan fikri tüketiciler için büyük kolaylık. Şirket, bu yeni sistemi devreye sokarak büyük gelir elde edebilir. Her bir ödeme, çok büyük gelir potansiyeline sahip.”

Giyilebilir ve takılabilir elektronik ürünler de son yıllarda çok moda oldu. Elektronik sektörü uzmanlarına göre, akıllı saat ve saatin cep telefonuyla uyumlu olması önemli bir adım. Ancak uzman Matt Schultz’a göre akıllı saatin piyasaya sürülmesiyle birlikte firmanın geleceğinin nasıl şekilleneceğini zaman gösterecek: ”Önemli olan bu yeni ürünlerin tüketiciler tarafından benimsenip benimsenmeyeceği ve satışların nasıl gideceği.”

Akıllı saatin fiyatı 349 dolardan başlayacak. Saat, 2015 yılının başında satışa çıkacak.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG