Erişilebilirlik

Elazığ Bitlis ve Van’da Saldırılar


Elazığ’da bomba yüklü araçla Emniyet Müdürlüğü’ne düzenlenen saldırıda 3 polis hayatını kaybetti, 215 kişi de yaralandı. Yaralılardan bir bölümü ayakta tedavi edildi, hastanelerde şu anda tedavi altındakilerin sayısının 145 olduğu açıklandı.

Açıklamayı bölgelerde incelemelerde bulunan Başbakan Binali Yıldırım yaptı. Yıldırım, '3 şehit 145 yaralı var' dedi, yaralılardan 20’sinin durumunun ağır olduğunu kaydetti. Başbakan, yaralılardan 85’inin polis, 65’inin de sivil olduğunu da kaydetti.

Elazığ’daki saldırı anını gösteren video görüntülerinde, patlamanın ardından olay yerinden büyük bir duman bulutunun yükseldiği ve bölgedeki arabaların patlamanın etkisiyle ters döndüğü görülüyor.

Bir başka saldırı haberi Bitlis’ten geldi. Bitlis’te askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama ve sonrasında yaşanan çatışmada 6 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti, 7 de yaralı var.

Van’da da Emniyet Müdürlüğü’ne bomba yüklü araçla düzenlenen saldırıda 1’i polis 3 kişi hayatını kaybetti, 20’si polis onlarca da kişi de yaralandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG