Erişilebilirlik

El Şebap Mogadişu'da Bir Otele Saldırdı


Olayın ardından bölgeyi kordona alan Somali polisi
Olayın ardından bölgeyi kordona alan Somali polisi

Somali’nin başkenti Mogadişu’da el Şebap militanlarının büyük bir otele düzenlediği saldırıda en az dokuz kişi öldü.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre militanlar Maka al Mukarrama Oteli’nin dışında bir bombalı aracı patlattıktan sonra silahlarla otelin içine daldı.

Otelin yöneticisi ve ortaklarından Gurey Hacı Hasan, militanların bombayı patlattıktan sonra arka kapıdan içeri girdiğini ve oteli ele geçirdiğini bildirdi.

Müdahale amacıyla Somali’nin Gaşaan adlı özel güvenlik timleri otele gönderildi.

Amerika’nın Sesi Somali Bölümü’ne konuşan bir yetkili, Mogadişu’daki Medina Hastanesi’ne götürülen ve hastanede hayatını kaybeden yaralılardan birinin Somali’nin Bern Büyükelçisi İsmail Bari Bari olduğunu bildirdi.

Bir gazeteci bomba yüklü aracın patlaması sonucu en az üç askerin ve iki sivilin öldüğünü açıkladı. Polis saldırganların da ölenler arasında bulunduğunu belirtiyor.

Somalili siyasetçilerin sıklıkla ziyaret ettiği mekanlardan biri olan Maka al Mukarrama Oteli, daha önce de üç saldırıya hedef olmuştu.

Son saldırıyı da, başlar başlamaz el Şebap örgütü üstlendi. El Kaide bağlantılı grubun düzenlediği en kanlı saldırılardan biri, 2013’te Kenya’nın başkenti Nairobi’deki Westgate AVM’si olmuştu. Grup ayrıca iki kez devlet başkanlığı sarayına, bir kez de Türk Büyükelçiliği’ne saldırmıştı.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:44 0:00
XS
SM
MD
LG