Erişilebilirlik

El-Şebab Militanı Kenya Hükümet Yetkilisinin Oğlu


İçişleri Bakanlığı Sözcüsü bir hükümet yetkilisinin oğlu olan Abdürrahim Abdullahi’nin Perşembe günü Ganista Üniversitesi'ndeki katliamda öldürülen dört saldırgan arasında bulunduğunu açıkladı

Kenya’da bir üniversitede 148 kişiyi katleden el-Şebab militanlarından birinin kimliği belirlendi. Yetkililer, militanın bir Kenya hükümet yetkilisinin oğlu olduğunu bildirdi.

Bir İçişleri Bakanlığı sözcüsü Abdürrahim Abdullahi’nin Perşembe günü Ganista Üniversitesindeki katliamda öldürülen dört saldırgan arasında bulunduğunu açıkladı.

Sözcü hükümet yetkilisinin daha önce oğlunun kayıp olduğunu bildirdiğini de söyledi.

Öteyandan Kenya Cumhurbaşkanı Uhuru Kenyatta, Somalili el Şebap militanlarının bir üniversite kampüsünde çoğu Hristiyan 148 kişiyi katletmesinden iki gün sonra düzenlenen anma töreninde, birlik çağrısı yaptı.

Televizyonda ulusa hitap eden Kenyatta, üç gün yas ilan ederken, Kenyalılar’a da ülkenin barış ve istikrarını koruma çağrısında bulundu.

Uhuru Kenyatta, ülkedeki “haklı öfkenin” kitlesel bir suçlama kampanyasına dönüşmesinin yalnızca teröristlerin çıkarına hizmet edeceği uyarısında bulundu.

“İslam barış ve hoşgörü dinidir” diye konuşan ve bu yöndeki inancını vurgulayan Kenyatta, ülkesinde yaşayan Somalililer ve Müslümanlar’ın Kenya’nın ekonomik ve siyasi yaşamının hayati parçası olduğunu söyledi.

Perşembe günü Garissa Üniversitesi kampüsüne düzenlenen silahlı saldırı, 1998’de başkent Nairobi’deki Amerikan Büyükelçiliği’ni hedef alan bombalı saldırıdan sonraki en kanlı terör eylemi oldu. Nairobi’deki saldırıda da çoğu Kenya vatandaşı 200’ü aşkın kişi ölmüştü.

Üniversite saldırısının sorumlularını adalet önüne çıkarma sözü veren Cumhurbaşkanı Kenyatta, güvenlik kuvvetlerinin eylemciler ve planlayıcıların bıraktığı izleri takip ettiğini bildirdi. Kenyatta güvenlik kuvvetlerinin dört terör zanlısını öldürdüğünü, şu ana kadar beş zanlının tutuklandığını belirtti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG