Erişilebilirlik

El-Kaide Suriye'de Geriliyor


Suriye’de direnişçiler, ülkeye şeriat düzeni getirmek isteyen El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı militan grubun Halep’teki karargahını ele geçirdi

Suriyeli direnişçiler, ülkeye şeriat düzeni getirmek isteyen El Kaide bağlantılı Irak-Şam İslam Devleti (IŞİD) adlı militan grubun Halep’teki karargahını ele geçirdi. Gelişme, Suriye İnsan Hakları Gözlem Örgütü tarafından duyuruldu.

Irak Şam İslam Devleti militan grubunun sözcüsü, yayınladığı sesli mesajda, örgütün isyancıları ezeceğini, en büyük muhalif gruplardan Suriye Ulusal Koalisyonu’nun da hedefte olduğunu duyurdu.

Bu mesajdan kısa bir süre önce ise, El Kaide bağlantılı bir başka örgüt olan El Nusra Cephesi, Suriye’nin değişik bölgelerini kontrol altına almaya çalışan isyancı gruplar arasında ateşkes yapılması çağrısında bulunmuştu.

Irak Şam İslam Devleti örgütü, küçük rakiplerini ortadan kaldırarak İslam devleti oluşturma çabalarını güçlendirmek istiyor. Örgüt Suriye hükümetiyle uzlaşıyı reddediyor ve bu ay Cenevre’de yapılacak barış konferansına katılmak isteyen ılımlı muhalif grupların kendilerini temsil etmediğini söylüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG