Erişilebilirlik

El Fetih İsrail'le Derhal Doğrudan Görüşmelere Başlamak İstemiyor


El Fetih, İsrail’le arasında bir süredir askıda olan dolaylı görüşmelerde ilerleme sağlanıncaya kadar doğrudan görüşmelere geçmeyeceğini bildirdi.

Filistin yönetimi başkanı Mahmud Abbas’ın ­liderliğindeki örgüt, dolaylı görüşmelerde elle tutulur gelişmeler sağlanmadan doğrudan görüşmelere geçmenin, Filistinlilerin konumuna zarar vereceğini belirtti. Filistinliler İsrail’le sınır, güvenlik ve Doğu Kudüs’teki yerleşimler sorununu dolaylı görüşmelerde çözmek istiyor.

Bu arada Amerika’nın Ortadoğu özel temsilcisi George Mitchell, dolaylı görüşmeleri devam ettirmek amacıyla bölgeye geri döndü. İsrail Savunma Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ehud Barak’la görüşen Mitchell, önümüzdeki günlerde de Başbakan Benyamin Netanyahu, Mahmud Abbas ve Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’le bir araya gelecek.

Öte yandan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman dün Mısır istihbarat şefiyle bir araya geldi. Lieberman, Gazze ablukasını kırmaya çalışan Libya gemisini durdurduğu için Mısır hükümetine teşekkür etti.

XS
SM
MD
LG