Erişilebilirlik

'Ekonomik Durgunluk Yoksulluğu Tetikliyor'


'Ekonomik Yavaşlama Yoksulluğu Tetikliyor'
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, ekonomik yavaşlamanın, bankanın aşırı yoksulluğu 2030’a kadar ortadan kaldırma çabalarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Kim, yine de 25 yıl içinde bankanın yoksul sayısı 2 milyardan 1 milyarın altına indirmeyi başardığını bildirdi

Birleşmiş Milletler’e göre aşırı yoksulluk, bireyleriniçme suyu, gıda, hijyenik koşullar ve eğitim gibi temel ihtiyaçlarının olmaması anlamına geliyor.

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, dünyanın yoksulluğu ortadan kaldırma yönünde önemli mesafe kaydettiğini söylüyor. Kim, yirmibeş yılda aşırı yoksulların sayısını iki milyar kişiden bir milyar kişinin altına düşürdüğünü başardığını söyledi.

Buna rağmen bir milyara yakın kişi hala günde bir dolardan daha az bir gelirle geçinmeye çalışıyor.

Aşırı yoksulluğu ortadan kaldırmayı önleyen bir başka engel de gelişmekte olan ülkelerin ekonomilerindeki yavaşlama.

Yavaşlamayı aşmanın yollarından biri Asya Altyapı ve Yatırım Bankası gibi Çin’e bağlı olan yeni finans kurumlarıyla Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika’nın ortaklaşa kurduğu kalkınma bankasıyla birlikte çalışmak.

Bankalar arasındaki ortaklıklar, Dünya Bankası’nın tek başına yeterli olmadığı altyapı harcamalarındaki eksikliğin giderilmesini sağlayabilir. Ekonomist Amy Studdart, Washington’daki Stratejik ve Uluslararası Araştırmalar Merkezi’nde uzman.

Amy Studdart, “Asya’da büyük bir altyapı açığı var. Dünya Bankası tahminlerine göre sadece güney ve güneydoğu Asya’da gerekli olan yatırım miktarı iki buçuk trilyon dolar.” şeklinde konuşuyor.

Bu yatırım için Finans kurumlarına ihtiyaç duyulsa da, aralarında Amerika’nın da bulunduğu bazı ülkeler bunun batının Asya üzerindeki etkisini azaltmasından kaygılı.

Ancak Jim Yong Kim’e göre, asıl önemli olan diğer finansal kurumlara düşmanca bakmamak, çünkü gerçek düşman aşırı yoksulluk.

Dünya Bankası’nın amacı, dünya liderleri Birleşmiş Milletler toplantısı için Eylül’de NewYork’ta biraraya geldiği zaman önceliklerin ne olduğunun görüşülmesi. Yoksulluğa son verme konusu listenin başında bulunuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG