Erişilebilirlik

'Ekonomik Toparlanma Yavaşlasa da Devam Ediyor'


'Ekonomik Toparlanma Yavaşlasa da Devam Ediyor'
'Ekonomik Toparlanma Yavaşlasa da Devam Ediyor'

New York’taki Medley Global Advisors uzmanı Kaan Nazlı büyüme oranlarındaki yavaşlamaya rağmen Amerikan ekonomisindeki toparlanmanın sürdüğünü söyledi



Amerikan ekonomisinin beklenenden daha yavaş büyümesi ekonomik durgunluktan çıkışın gecikebileceği yolundaki kaygıları arttırdı. Ticaret Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre Amerikan ekonomisi Nisan - Haziran ayları arasında yüzde 1,6 oranında büyüdü. Bu oran, ilk tahminlerin gerisinde kalıyor. New York’taki Medley Global Advisors uzmanı Kaan Nazlı büyüme oranlarındaki yavaşlamaya rağmen Amerikan ekonomisindeki toparlanmanın sürdüğünü söyledi.

Amerika’da ikinci çeyrekte büyüme oranı yüzde 1,6 olarak açıklandı. Bu, daha önceki öngörülerden yüzde 0,8 daha düşük bir oran. Dahası birinci çeyrekte büyüme oranı yüzde 3,7 olarak belirlenmişti. Yani, Amerika’da büyüme oranlarında gözle görülür bir yavaşlama var ve uzmanların ekonomik toparlanmanın daha uzun süreceğini söylüyor.

Amerika Merkez Bankası Başkanı Ben Bernanke de Cuma günü ekonomik toparlanmanın güç kaybettiğini kabul etti, ancak büyümenin sürdürülebilmesi için gerekli önlemlerin alınacağı konusunda güvence vermeye çalıştı.

Medley Global Advisors uzmanı Kaan Nazlı toparlanmanın kısa ve orta vadede hızlanmasını beklemediklerini söyledi. Nazlı bunun yanında kötümser olmamak gerektiğini ekonominin yeniden durgunluğa girmesini beklemediklerini söyledi.





XS
SM
MD
LG