Erişilebilirlik

'Earth to Echo' Filmine Büyük İlgi


'Earth to Echo' Filmine Büyük İlgi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:03 0:00

Günümüzün Amerikan filmleri, gençlere hitap etse bile, 1980’lerdeki aile filmlerine göre çok daha fazla şiddet içeriyor. “Earth to Echo” adlı yeni bir film ise eski dönemin şiddet içermeyen ruhunu yeniden yakalamaya çalışıyor. Film aynı zamanda Steven Spielberg’in yönetmenliğini yaptığı E.T. adlı filmin tarzını modern bir açıdan yorumluyor.

“Earth to Echo” filminde izleyiciler, macera, gerilim ve hatta bir uzaylı bile görecekler. Görmeyecekleri tek şey şiddet.

Ella Wahlestedt filmde Emma’yı canlandırıyor: “Filmde dövüş, yumruklaşma görmeyeceksiniz. Hiçbir sahnede tank yok, silah yok.”

“Earth to Echo” telefonlarında tuhaf bir mesaj bulan bir grup arkadaşın hikayesi. Filmde, gençler, hayatlarını değiştirecek bu mesajı, kimin, ne için gönderdiğini buluyor.

Yönetmen Dave Green, büyürken izlediği sinema eserlerine benzer bir film yapmak istemiş: “Kendim ve içimdeki çocuk için bir film yapıyordum. Umarım 31 yaşındakine olduğu kadar, 12 – 13 yaşındakilere, ailedeki herkese göre bir film yapmışızdır.”

Oyuncu Ella Wahlestedt, günümüzde, her yaş grubuna hitap eden çok az film olduğunu söylüyor: “Kaybedilmiş bir tür bence bu. Bizim filmimiz, 80’lerde çekilen E.T ile karşılaştırılıyor. Bir uzaylı var, o nedenle benzer ancak filmdeki modern teknoloji nedeniyle biraz daha farklı.”

“Earth to Echo” sosyal medyayı da içeriyor ve filmdeki karakterlerin gözünden anlatılıyor. Aktör Brian “Astro” Bradley’nin canlandırdığı Tuck da olayları video kameradan izliyor: “Günümüzdeki aile filmleri genelde animasyon oluyor ve gerçek hayatla bağdaşmıyor ancak bu film farklı. Sosyal medya teknolojisi filmde fazlasıyla kullanılıyor.”

Dave Green, “aile odaklı” filmlerin kayıp bir tür olarak algılanmalarının nedenini şöyle açıklıyor: “Son yıllarda filmleri daha karanlık bir tonda gösterme akımı var.”

Adam Feinsilver, “Bence filmler daha karanlık bir hal aldı çünkü çocuklara hitap eden bu tür bir film çıktığında, diğer stüdyolar da bunu kopyalamaya çalışıyorlar,” şeklinde konuşuyor.

Çocuklarıyla filmin açılışına katılan Adam Feinsilver, tüm ailenin sevebileceği neşeli filmlerin de gişede başarılı olacağı görüşünde: “Yapımcıların derdi çocukların ne istediğine bakmaksızın stüdyoların onayını alacak, geçmişte başarılı olmuş türden filmler yapma zorunluluğu.”

Feinsilver ailesi, ağır konulu filmler yerine çocuklara umut aşılayacak filmlere ihtiyaç olduğu görüşünde.

STÜDYO VOA

ABD Maliye Bakanı Yellen'dan İran'a yeni yaptırım sinyali – 16 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG