Erişilebilirlik

Early Classes = Sleepy Teens!


Early Classes = Sleepy Teens!
Early Classes = Sleepy Teens!

Yazıyı okuyun ve dinleyin. Sonra Alıştırmalar bölümündeki bağlantıları tıklayarak soruları cevaplayın


(Ses dosyasını indirmek için bu link'i sağ tıklayıp, menüden Kaydet maddesini seçiniz: MP3'ü indirmek için)

Half of American teenagers don’t get enough sleep on school nights. They get an average of 60- 90 minutes less than they need, experts say.

One problem is biology. Teens are programmed to go to sleep later and wake up later than other age groups, but many schools start classes as early as 7:00 a.m.

Many students go to class feeling tired. One student, Danny, says that getting up in the morning is terrible. He feels tired. During his first classes of the day, it’s difficult to stay awake.

Michael Breus is a psychologist. He’s an expert in sleep problems. He says that teenagers need eight to ten hours of sleep a night. He feels that sleepy teens can become depressed. This can also affect their ability in sports and driving. Michael Breus says a tired driver, especially a tired teenage driver, is dangerous.

What can schools do? Psychologists say schools can start classes later in the morning. Studies show that students’ grades improved by starting classes later.

St. George’s School in Rhode Island wanted to try this. They started classes just thirty minutes later.

Visits to the health center by tired students decreased by half. Late arrivals to first period decreased by one/third. Students felt less sleepy during the day. The teachers also noticed that students were happier and more awake.

1. Vocabulary Skills: Click on this exercise to improve your English vocabulary! Open

2. Main Idea: Improve your English comprehension skills with this activity! Open

3. Facts: Improve your English by learning the facts! Open

4. Listening Skills: Click here to improve your English language listening skills! Open

5. Expand Your English Skills: Expand your English language skills with this activity! Open

Amerikalı gençlerin yarısı hafta arasında yeterli uyku uyumuyor. Uzmanlara göre öğrenciler ihtiyaçları olan uyku süresinden 60 ile-90 dakika daha az uyku uyuyor. Bir sorun biyolojik. Gençlerin vücudu diğer yaş gruplarındakilere göre daha geç saatlerde uyuyacak ve daha geç saatlerde uyanacak şekilde programlanmış. Oysa birçok okulda dersler sabah 7’de başlıyor.

Bu yüzden birçok öğrenci derslerde yorgun oluyor. Danny adlı bir öğrenci, sabahları uyanmanın korkunç derecede zor olduğunu söylüyor. Danny kendisini yorgun hissediyor, günün birinci dersinde uyanık kalmakta gerçekten zorlanıyor.

Michael Breus psikiyatrist ve uyku sorunları üzerinde uzman. Breus gençlerin her gece en az sekizle on saat arasında uyku uyuması gerektiğini söylüyor. Uzmana göre, yeterli uyku uyumayan gençler depresyona girebiliyor. Bu da spor çalışmalarını ve araç kullanmalarını etkileyebiliyor. Michael Breus yorgun bir sürücünün, özellikle de hem yorgun hem de genç bir sürücünün çok tehlikeli olduğunu belirtiyor.

Okullar ne yapabilir? Psikologlar okullarda derslerin sabahları daha geç saatte başlamasının bir çözüm olabileceği görüşünde. Araştırmalar dersler geç başladığı zaman öğrencilerin notlarının da yükseldiğini gösteriyor.

Rhode Island eyaletindeki St. George Okulu bunu denemeye başladı. Okulda şimdi dersler yarım saat geç başlıyor. Uygulama başladıktan sonraki iç ay içinde revire giden öğrenci sayısında yarı yarıya azalma olduğu görüldü. Okula geç gelen öğrenci sayısında da üçte bir oranında azalma kaydedildi. Öğrenciler gün boyu uykusuzluktan daha az şikayet etti. Öğretmenlere göre öğrenciler daha mutlu uyanık ve gayretli görünüyor.

XS
SM
MD
LG