Erişilebilirlik

Düğün Saadetten Önce Para Getirdi


Düğün Saadetten Önce Para Getirdi
Düğün Saadetten Önce Para Getirdi

İngiltere, Prens William ile Kate Middleton’un düğününe hazırlanırken, ülkedeki birçok kişi de bu özel günü paraya dönüştürme yarışında. Ancak, düğün nedeniyle Cuma günü tatil ilan edilince, küçük işletmeler gelir kaybına uğrayacakları kaygısına kapıldı.

Düğün nedeniyle Londra’ya en az 600 bin turistin daha gideceği tahmin ediliyor. İngiltere Turizm Bürosu yetkililerinden Mark Di-Toro, düğünün ülke ekonomisine olumlu katkıda bulunacağından çok emin.

Di-Toro, “Kraliyet turizmi her yıl ekonomiye 830 milyon Dolar getiriyor. İngiltere’nin toplam kültür ve tarih turizmi ise 7 milyar 600 milyon Dolarlık bir sektör. Sadece düğün günü için Londra’ya gelen 1 milyon turist en az 82 milyon Dolar gelir getirecek,” diyor.

Ancak herkes bu olumlu tahmini paylaşmıyor. Düğün nedeniyle Cuma günü tatil ilan edildi. Uzun bir haftasonu şansını yakalayan birçok İngiliz tatile gitmeyi tercih etti.

Küçük İşletmeler Federasyonu’ndan Holly Conway bunun şirketler üzerinde olumsuz etkileri olacağını savunuyor.

Conway, “Tatil ilan edilen her iş günü, işyerlerine 10 milyar Dolar’a mal oluyor,” diyor.

Ama birçok İngiliz de düğünden gelir sağlama telaşında. Turistik eşya satanlar bu grubun başında geliyor. İngiliz Darphanesi bile düğüne atfen özel madeni para çıkararak bu trendi yakalama peşinde.

Hatta bazı yerlerde, düğünde Kraliçe’nin hangi renk şapka giyeceği üzerine paralı bahisler düzenleniyor.

Düğüne atfen hazırlanan reklamlar ve bu reklamlarda Kraliyet ailesinin bireylerini canlandıran oyuncular da şu ana kadar Kraliyet evliliğinden en çok kar sağlayanlar arasında.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG