Erişilebilirlik

Düşen Uçaktan Dört Ceset Daha Bulundu


Kötü hava koşulları arama çalışmalarını büyük ölçüde aksatırken arama-kurtarma ekipleri bir hafta önce Cava Denizi'ne düşen Airbus uçağının enkaz ve kara kutularına ulaşma çabalarını sürdürüyor

AirAsia yetkilileri, arama-kurtarma ekiplerinin Java Denizi’nde bir hafta önce kaybolan Airbus A320 tipi uçağının enkazı ve kara kutularına ulaşma çabalarını sürdürürken dört ceset daha bulduklarını açıkladı.

Kötü hava koşulları arama çalışmalarını büyük ölçüde aksatıyor.

Endonezya Arama-Kurtarma Dairesi Başkanı Bambang Soelistyo Cumartesi günü uçağa ait dört parça bulunduğunu, bunlardan birinin 18 metre uzunluğunda olduğunu bildirmişti.

Bambang, uzaktan kumandalı sualtı aygıtları kullanarak bulunan parçalardan görüntü alınmaya çalışıldığını da söylemişti.

Endonezyalı yetkililer, bugüne kadar uçakta bulunanlardan 30’unun cesedinin bulunduğunu bildiriyor. Daha önce de bir Amerikan savaş gemisinin yardımıyla 20’nin üzerinde ceset denizden çıkarılmıştı.

Geçen Pazar günü radarlardan kaybolan Airbus A320 tipi uçakta 162 yolcu ve mürettebat bulunuyordu.

Yetkililer, arama çalışmalarına katılan gemilerin sayısının çok olması nedeniyle düşen uçağın kara kutularından gelen sinyallerin duyulamamasından endişe ediyor.

Amerika arama çalışmalarına katılmak üzere bölgeye ikinci bir gemi gönderdi.

Yetkililer cesetlerin çoğunun hala uçağın gövdesinin içinde olduğunu düşünüyor.

Uçağın pilotları, radarda kaybolmadan önce, fırtınadan kaçınmak için daha yüksek irtifada uçma talebinde bulunmuş ancak aynı yükseklikte uçan diğer uçaklar nedeniyle izin talebi reddedilmişti.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG