Erişilebilirlik

Düşen Asya Uçağını Arama Çalışmaları Durdu


Kötü hava koşulları nedeniyle deniz dibinde inceleme yapacak dalgıçlar beklerken ceset ve enkaz arayan helikopterler de havalanamadı; yetkililere göre kara kutuların bulunması en az bir hafta alacak

Kötü hava koşulları Yeni Yıl’ın ilk gününde düşen AirAsia jeti için sürdürülen arama çalışmalarını aksattı. Ceset ve enkaz arayan helikopterler şiddetli yağış ve rüzgar nedeniyle havalanamadı.

Endonezya Arama Kurtarma Kurumu yetkilileri, yer yer üç metreye kadar yükselen dalgaların, şiddetli yağmur ve rüzgarın, kazanın meydana geldiği Borneo Adası yakınlarında sürdürülen havadan arama çalışmalarını engellediğini kaydetti.

47 Endonezyalı dalgıçtan oluşan bir ekip sonar cihazının tespit ettiği büyük ve siyah bir nesneyi incelemek için hava koşullarının düzelmesini bekliyor. Yetkililer bunun Pazar günü Endonezya’dan Singapur’a giderken fırtınada Java Denizi’ne düşen uçağın enkazı olabileceğini söylüyor.

Bir Endonezyalı yetkili uçağın ana gövdesiyle kara kutularının bulunmasının en az bir hafta alacağını açıkladı.

Çarşamba günü devam eden arama çalışmalarında, dalgalı denizden sadece dört ceset daha çıkarılabildi. Bu da gün içinde ulaşılan kişi sayısını 7’ye çıkardı.

Yetkililer, uçağın deniz yüzeyindeki enkazından çıkarılan bir erkek çocuk ile kadının, uçağın kalkış noktası olan Endonezya’nın Surabaya kentine gönderildiğini açıkladı.

Mürettebat dahil, uçakta bulunan 162 kişiden kurtulan olmadı.

Uçağın pilotu, bağlantı kesilmeden önce rotasındaki fırtına nedeniyle rotayı değiştirmek ve uçağın irtifasını yükseltmek istemişti. Bölgedeki yoğun hava trafiği nedeniyle önce hava trafiği kontrolörlerinden olumsuz yanıt alan pilota, daha sonra olumlu yanıt verilmiş,ancak pilottan bir karşılık alınamamıştı.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG