Erişilebilirlik

Dünyada Yılbaşı Kutlamaları Başladı


Sidney yeni yıla böyle girdi
Sidney yeni yıla böyle girdi

Yeni yıla ilk giren ülkelerden Yeni Zelanda’da 2014 havai fişeklerle karşılandı

Yeni yıla ilk giren ülkelerden Yeni Zelanda’da 2014 havai fişeklerle karşılandı.

Dünya genelindeki yenilenme ve değişim için başlangıç noktası olarak kabul edilen yeni yıl kutlamaları Yeni Zelanda’da coşkuyla başladı.

Asya Pasifik boyunca uzanan sahil ülkelerinde meydanlar doldu ve yeni yıl müzik, havai fişek gösterileri ve coşkuyla karşılandı.

Avustralya’nın Sidney kentinde 1.6 milyon kişinin katılması beklenen yeni yıl kutlamalarına bu yıl ilk kez, ünlü Opera Evi önünde bulunan teknelere yerleştirilen havai fişekler eşlik etti.

Japonya’da 2014’e bazıları Budist tapınaklarında dua ederek bazıları da şans getirdiğine inanıldığı için makarna ve deniz ürünleri yiyerek girecek.

Geçen seneki yılbaşı kutlamalarında patlatılan havai fişek ve rastgele açılan ateşler sonucu 260 kişinin yaralandığı Filipinler’de ise kutlamalar bu yıl askıya alındı. Ülkede binlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan Haiyan tayfununun ardından hala yas havasında.

Moskova, Londra ve New Yok gibi dünyanın önde gelen kentlerinde büyük kutlamalar bekleniyor. New York’taki Times Meydanı’nda en az 1 milyon kişinin yeni yıla geleneksel topun düşürülmesini izleyerek girmesi bekleniyor.

Güney Afrika’nın başkenti Capetown’daki yılbaşı kutlamalarına, 2013’ün son günlerinde ölen ülkenin efsanevi lideri Nelson Mandela’nın ölümü anısına düzenlenen anma törenleri eşlik edecek.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG