Erişilebilirlik

Dünya’da Yaşanacak En Güzel Yer Viyana


Dünya’da Yaşanacak En Güzel Yer Viyana
Dünya’da Yaşanacak En Güzel Yer Viyana

Yeni bir araştırmaya göre dünyada yaşam standardının en yüksek olduğu kent Avusturya’nın başkenti Viyana

Mercer Group adlı şirketin yıllık araştırmasına göre dünyada yaşam kalite endeksinin en yüksek olduğu beş kentten dördü Avrupa’da. Viyana’yı Zürih, Münih ve Düsseldorf izlerken beşinci sırada Yeni Zelanda’nın başkenti Auckland bulunuyor.

200’den fazla kent arasında yapılan karşılaştırmada anakentlerin siyasi, sosyal ve ekonomik koşullarıyla, eğitim ve sağlık hizmetleri, konut durumu, trafik, toplu ulaşım ve eğlence hayatı dikkate alınıyor.

Çeşitli ülkelerde insan kaynakları yönetim danışmanlığı yapan Mercer’in altı kıtada yaptığı araştırmaya göre yaşam kalitesi endeksindeki ilk 50 kentten 24’i Avrupa’da.

Amerika, Hawaii eyaletinin başkenti Honolulu ile 25. sırayı alırken Washington 43. New York ise 47. sırada. Listenin en altlarında 214. sırada bulunan Gürcistan’ın başkenti Tiflis ise Bağdat’tan sadece iki basamak yukarda.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'de bir sokak
Gürcistan'ın başkenti Tiflis'de bir sokak

Mercer’in ayrı olarak hazırladığı can güvenliği endeksinde ise başı yine Lüksemburg, Bern, Helsinki Zürih ve Viyana gibi Avrupa kentleri çekiyor. Amerikan kentlerinin ilk 50’ye giremediği can güvenliği endeksi listesinin 199. basamağında Moskova, 215. basamağında ise Tiflis var. Hem yaşam kalitesi hem de can güvenliği listesinin en sonunda Bağdat var.

Mercer şirketinin hazırladığı listeler işverenlerin yabancı ülkelerde görevli çalışanlarının ücretlendirilmesinde kullanılıyor.

XS
SM
MD
LG