Erişilebilirlik

Dünya Yeni Yıla Güvenlik Önlemleri Altında Girdi


Dünya Yeni Yıla Güvenlik Önlemleri Altında Girdi
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:37 0:00

New York’tan Avustralya’ya ve dünyanın pek çok yerinde, milyonlarca kişi yeni yılı kutlamak için sokaklardaydı. Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı kutlamalarda herhangi bir sorun yaşanmadı.

New York’taki Times Meydanı’nda, Kristal Küre’nin aşağı inmesiyle geri sayım tamamlandı ve binlerce kişi yeni yılı coşkuyla karşıladı.

Avustralya’da kutlamalar Sidney limanını aydınlatırken, Japonya’da da yeni yıl balonların gökyüzüne bırakılmasıyla başladı.

Belçika’da ise yetkililer terör tehdidine karşı bütün kutlamaları iptal etti. Belçikalı bir vatandaş, bu hareketlerin teröre yenik düşüldüğünü gösterdiğini söyledi.

Ancak pek çok kişi de, Paris’te yaşanan terör saldırıları sonrası, kutlamaları iptal etmenin uygun bir karar olduğunu düşünüyor.

Birçoğuna göre, güvenlik açısından bu karar doğru çünkü havai fişekler başladığında dahil karmaşa çıkabilirdi.

Öte yandan, Münih polisi, somut bir terör tehdidi olduğuna inandıkları ihbar dolayısıyla, kentteki iki tren istasyonuna güvenlik nedeniyle boşalttı.

Neyse ki, her iki istasyonda da herhangi bir olay olmadı.

Paris’te ise, Chamsp-Elysee bulvarında her sene düzenlenen havai fişek gösterisi iptal edildi ancak cadde üzerindeki Zafer Anıtı, Arc de Triomphe üzerine video gösterisi yansıtıldı.

​Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande yeni yıl mesajında Fransa’nın terör ile mücadelesinin bitmediğini ve terör tehdidinin en yüksek düzeyde devam ettiğini söyledi.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG