Erişilebilirlik

Dünya Mülteciler Günü İçin İstanbul’da Özel Etkinlik


Dünya Mülteciler Günü İçin İstanbul’da Özel Organizasyon
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:03 0:00

20 Haziran Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Mülteciler Günü, Veliefendi Hipodromu’nda BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) himayesinde, Maya Vakfı önderliğinde, Türkiye Jokey Kulübü ana sponsorluğu eşliğinde kutlandı.

Yaklaşık 1000 sığınmacı çocuk ve ailelerinin katılımıyla gerçekleşen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu.

Programa çeşitli sivil toplum örgütleri de katkıda bulundu.

Sulu boya, ceşitli yarışmalar ve daha birçok etkinlik yapan sığınmacı çocuklar, yemekler yediler ve şarkılar eşliğinde oyunlar oynadılar.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) İstanbul Sorumlusu Can Vadimo, Dünya Mülteciler Günü’nün kendi ülkelerini savaş ve zulüm nedeniyle terketmek zorunda kalan mültecilerin korunmaya ihtiyaçlarının olduğunu hatırladığımız bir gün olması açısından önemli olduğunu belirtti.

Vadimo, bugünün sadece olumsuzlukların, acıların hatırlandığı bir gün olmadığını, geleceğe umutla bakmak istedikleri bir gün olduğunu söyledi. UNHCR İstanbul Sorumlusu Can Vadimo, bugünü Türkiye’deki soyal uyumu, mülteciler ile Türk toplumunun birbirleriyle kurmuş oldukları ilişkileri, arkadaşlıkları, dostlukları anımsama günü olarak değerlendirmek istediklerini ifade etti.

Etkinliğe katılan Büşra Kassar, 5 yıl önce ailesiyle Halep’ten İstanbul’a gelmiş. Kassar, organizasyonun çok güzel olduğunu, burada herkesin çok eğlendiğini ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Çocuklarıyla birlikte Veliefendi Hipodromu’nda düzenlenen organizasyona katılan Hassan Abu Ahmed de bugünün kendileri için çok anlamlı olduğunu söyledi.

Ahmed, “Burada çoğu zaman zor günler geçiriyoruz. Bu organizasyonu duyduğumda hemen kızımı ve diğer çocuklarımı buraya getirdim.Kızım şu anda çok mutlu.Onu böyle gülerken görünce ben de çok mutlu oluyorum” dedi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG