Erişilebilirlik

Dünya Liderleri Mübarek'in İstifasını Memnuniyetle Karşıladı


Dünya Liderleri Mübarek'in İstifasını Memnuniyetle Karşıladı
Dünya Liderleri Mübarek'in İstifasını Memnuniyetle Karşıladı

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in istifasının ‘tarihi bir an’ olduğunu söyledi.

Biden, Amerika’nın başından beri Mısır’ın geleceğinin Mısır halkı tarafından belirlenmesi gerektiğini savunduğunu belirtti.

Kentucky’de konuşan Başkan Yardımcısı, Washington’un Mısır’daki gösteriler sırasında bazı temel ilkelerin ihlal edilmemesine çalıştığını vurguladı.

Biden, “Göstericilere karşı kuvvete başvurulmamasını, Mısır halkının haklarına saygı gösterilmesini ve siyasi sürecin demokrasiye yönelik olmasını istedik” dedi.

Mübarek’in istifası dünyanın çeşitli ülkelerinde memnuniyetle karşılandı. Filistin halkı Gazze’de kutlamalar yaparken Hamas istifayı ‘Mısır’da devrimin başlangıcı’ olarak niteledi.

İsrailli üst düzey bir yetkili Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada Mübarek’in istifasının Mısır için tarihi bir olay olduğunu ve iktidar devir tesliminin barışçı geçmesini umduklarını belirtti.

İsrailli yetkili Mısır ve İsrail arasındaki barış anlaşmasının bölgede istikrar açısından korunması gerektiğini de belirtti.

AB Dışilişkiler Temsilcisi Catherine Ashton Mübarek’in halkın sesine kulak verdiğini ve ülkesinin geleceğini halkına teslim ettiğini söylerken; Almanya Başbakanı Angela Merkel da istifayı tarihi bir karar olarak niteledi.

XS
SM
MD
LG