Erişilebilirlik

Dünya Kupası'nda Güvenlik Arttırılıyor


Dünya Kupası'nda Güvenlik Arttırılıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:14 0:00

Brezilya’da geçtiğimiz günlerde yapılan protesto gösterileri ve yağma olaylarından sonra, yetkililer Dünya Kupası maçlarının oynandığı stadyumlarda ve çevresinde güvenlik önlemlerinin daha da arttırıldığını açıkladı

San Paulo’da geçen Perşembe günü 1,300 kişilik bir grubun banka ve arabaları yağmalamasının hemen ardından yeni güvenlik önlemleri açıklandı.

Dünya Kupası başladığından beri, Brezilya’nın farklı kentlerinde hemen her gün protestolar düzenleniyor. Gösterilerilere dünya kupasından önce birkaç yüz protestocu katılırken bu rakam şimdi binleri geçti.

Rio de Janeiro kentindeki Maracana Stadyumu’nda gergin dakikalar yaşandı. Şili-İspanya maçına 90 biletsiz taraftar bariyerleri aşarak girdi.

Ayrıca, uluslararası medya merkezine giren taraftarlar çok büyük maddi zarara yol açtı. 80'den fazla kişi gözaltına alındı ve 72 saat içinde ülkeyi terketmeleri istendi.

FIFA Güvenlik Müdürü Ralph Mutschke, Brezilyalı yetkililerle yaptığı görüşmeden sonra bütün stadyumlarda güvenliğin arttırıldığını doğruladı:

“Bu gibi olayların bir daha yaşanmaması için FIFA, yerel organizasyon komitesi, Brezilyalı yetkililer ve güvenlik görevlileriyle birlikte koşulları iyileştirmek için çalışıyor.”

Güvenlik görevlileri, özellikle komşu ülkelerin maçlarının oynanacağı stadyumlarda olay çıkmasın olasılığından kaygılı. Yoğun ilgi gören bu maçlara bir cok taraftar bilet bulamadı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG