Erişilebilirlik

Dünya Kupası'nı İspanya Kazandı


Dünya Kupası'nı İspanya Kazandı
Dünya Kupası'nı İspanya Kazandı

Güney Afrika'da yapılan Dünya Futbol Şampiyonası'nda Kupayı Hollanda'yı 1-0 yenen İspanya Kazandı

Güney Afrika'da yapılan Dünya Futbol Kupası karşılaşmaları İspanya'nın şampiyonluğuyla sonuçlandı.

Final maçında İspanya, Hollanda'yı, 1-0 yendi. Maçın normal süresi 0-0 sonuçlanınca, uzatmaya geçildi. İspanya, golünü Andres Iniesta’nın ayağından 116’ıncı dakikada kaydetti.

Bu maçla İspanya Dünya Kupası’nı ilk kez evine götürüyor.

Hollanda ise üçüncü final maçını oynamasına rağmen kupayı alamadı. Bu kupa, bir Avrupa takımının aynı zamanda Avrupa dışında aldığı ilk Dünya Kupası oldu. Uzun ve stresli maç sırasında rekor sayıda, 13 futbolcu sarı kart gördü. Hollanda 109’uncu dakikada ikinci sarı kart gören oyuncusunun kırmızı kartla oyundışı kalmasından sonra maça 10 kişiyle devam etti.

Maçın gol krallığını Alman oyuncu Thomas Müller aldı. 20 yaşındaki oyuncu kaydettiği beş gol ve üç asistle “Altın Ayakkabı”nın yanı sıra “En İyi Genç Oyuncu” ödülünü aldı.

Dünya Kupası’nı kazanan İspanya’da halk sabaha kadar galibiyetlerini kutladı. İspanyollar futbol takımlarının zaferini havai fişeklerle kutladı. İspanya milli takımının formalarını giyen yaklaşık 300 bin kişi başkent Madrid’deki kalabalık bir meydanda toplanarak maçı dev ekranlardan izledi.

116’ıncı dakikada maçın tek golünün kaydedildiği anda tüm bar, restoran, otel ve meydanlarda halk sevinç çığlıklarıyla coştu.

Bu sonuçla, Almanya'daki "medyum" ahtapotun tahmini de doğru çıktı. Oberhausen kentinde bir akvaryum içindeki, Paul adı verilen ahtapot, akvaryum içine yerleştirilmiş, üzerinde şampiyonada mücadele eden ülkelerin bayraklarının ve içinde midyelerin bulunduğu kutulardan birini seçiyordu. Paul, bu şekilde turnuva boyunca başlıca karşılaşmaları hangi takımın kazanacağını doğru olarak tahmin etti.

XS
SM
MD
LG