Erişilebilirlik

Dünya Günü Kutlanıyor


Dünya Günü Kutlanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:40 0:00

22 Nisan “Dünya Günü” olarak kutlanıyor. Dünya Günü’nün düzenleyicileri, çevre duyarlılığının arttırılması için düzenlenen etkinliklere, dünya çapında bir milyardan fazla kişinin katılmasını umuyor.

Dünya Günü kapsamında, ağaç dikme, çevre temizliği ve çevre duyarlılığı hakkında eğitimler gibi etkinlikler düzenleniyor.

Dünya liderleri, bu güne New York’ta Birleşmiş Milletler binasında Paris İklim Anlaşması’nı imzalayarak özel bir anlam kattılar. Dünya Günü Ağı Başkan Yardımcısı Susan Bass, çevrecilerin, Dünya Günü için birçok ülkede etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Dünya Günü ilk kez 1970 yılında, California’daki Santa Barbara kentinde yaşanan petrol sızıntısı sonrası, çevre duyarlılığına dikkat çekmek için kutlanmıştı.

Susan Bass, bugün örgütün ana hedefleri arasında, Çin ve Hindistan gibi çevre kirliliği sorununu büyük ölçülerde yaşayan ülkelerde, çevre duyarlılığı eğitimlerini arttırmak olduğunu söyledi.

Dünya Günü’nü başlatan Santa Barbara petrol sızıntısı, Amerika kıyılarında yaşanmış en büyük üçüncü petrol sızıntısı olarak adlandırılıyor. 1970’te yaşanan bu felaketi, 1989’da Alaska’da yaşanan petrol sızıntısı büyüklük açısından geçmişti. Ancak 2010’da Meksika Körfezi’nde yaşanan petrol sızıntısı Amerika kıyılarında yaşanan en büyük sızıntı olarak ifade ediliyor.

STÜDYO VOA

Norveç, İspanya ve İrlanda Filistin devletini tanıma kararı aldı - 22 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG