Erişilebilirlik

Dünya Gıda Günü’nde Dünyanın Gıda Karnesi Kötü


Dünya Gıda Günü’nde Dünyanın Gıda Karnesi Kötü
Dünya Gıda Günü’nde Dünyanın Gıda Karnesi Kötü

Bugün “Dünya Gıda Günü”. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü yetkilileri gıda arzının artması ve düşük fiyatlara rağmen dünyada hala önemli boyutta açlık yaşandığını açıkladı.

Örgütün Roma’daki merkezinde Dünya Gıda Günü dolayısıyla açıklama yapan yetkililer dünyada yaklaşık 925 milyon insanın kronik açlık ve yetersiz beslenme çektiğini belirtti. Yetkililer, bu insanların ihtiyaçlarının karşılanması için gıda üretiminin yüzde 70 oranında arttırılması gerektiğini söylüyor.

BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) direktörü Jacques Diouf, dengesizliğin gelişmekte olan ülkelerde tarıma yeterli yatırım yapılmamasından kaynaklandığını belirtti.


Örgüt’ün son raporuna göre 22 ülke uzun süreli açlık kriziyle karşı karşıya. Raporda bu durumun değiştirilebilmesi için zor durumdaki ülkelere yapılan yardımların uzun vadede tarımsal üretim kapasitesini arttırmaya odaklanması gerektiği belirtiliyor.

BM Gıda ve Tarım Örgütü Başkanı Diouf, açıklamasında Örgüt’ün ölümcül sığır vebasıyla mücadelesinin de sürdüğünü ve bu hastalığın bütün izlerinin 2011 ortalarına kadar silinebileceğini söyledi. Sığır vebası, Afrika, Asya ve Avrupa’da son bin yıldır görülen bir hastalık. Milyonlarca evcil ve vahşi hayvanın ölümüne yol açan hastalık, etkili olduğu bölgelerde açlığa yol açıyor.

XS
SM
MD
LG