Erişilebilirlik

Dünya Bankası’ndan İyileşme Beklentisi


Dünya Bankası 2015 yılında ekonomik büyümede küçük de olsa bir artış yaşanacağını, ancak genelde küresel ekonominin kırılganlığını koruyacağını açıkladı

Dünya Bankası’nın raporuna göre 2015 yılında ekonomik büyüme geçen yıla göre yüzde 0,4 artarak, yüzde üç oranında olacak. Rapora göre, 2015 yılından sonra küresel ekonomik büyüme biraz daha hız kazanacak.

Ekonomistler, petrol fiyatları ve faiz oranlarındaki düşüşün doları güçlendirdiğini ve bunun da dünya çapında ekonomik kalkınmaya katkıda bulunduğunu belirtiyor.

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, ekonomik belirsizliğin gelişmekte olan ülkelerin yoksullara yardımcı olacak programlar geliştirmesini daha da önemli kıldığını ve yeni iş alanları yaratacak özel yatırımların önünün açılması gerektiğini söyledi.

Raporda, küresel ticaret hacmindeki azalma, faiz oranlarının artması, finans marketlerinde yaşanacak olası bir kriz, toparlanma aşamasında olan Avrupa ve Japon ekonomilerinin teklemesi ve Çin ekonomisinde yaşanacak bir yavaşlamanın, küresel ekonomik büyümeyi tehdit eden riskler olabileceği uyarısında bulunuldu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG