Erişilebilirlik

Amerikalı Bir Yardımsever Ülkeyi Gezerek İnsanlara Yardım Ediyor


Drew Johnson
Drew Johnson

Başkan Barack Obama kamu hizmeti ve gönüllü hizmetlerin önemini vurgulamaya devam ediyor. Drew Johnson 48 eyalette 48 haftayı aşkın süredir gönüllü kamu hizmeti veriyor. Johnson inşaatçılıktan yemek dağıtımına, hatta sel felaketi sonrası enkaz kaldırma çalışmalarına kadar bir çok işte çalışmış.

Web tasarımcısı olan Drew Johnson çok yardımsever. Bir gün aklına seyahat ederek insanlara yardım etme fikri gelmiş. Johnson, "Gönüllü olarak yola çıktığınızda insanlara gerçekten yardım edebilirsiniz. Bilginizi ve teknolojiyi kullanma yeteneğinizi başkalarına yardım etmek ve onları da gönülü hizmete teşvik etmek için kullanabilirsiniz." diyor.

Johnson bu maceraya geçen Ekim ayında başlamış. Deneyimlerini kendi internet bloğunda anlatıyor. Herkese gönüllü faaliyetleri bir yaşam tarzı haline getirmelerini tavsiye ediyor: "Herkesi bana katılmaya çağırıyorum. Bunun en iyi yolu resimler, videolar ve yazılar aracılığıyla deneyimlerimi paylaşmak. İnternet üzerinden bu rahatça yapılabiliyor."

Johnson basit bir hayat sürüyor ve bağışlarla geçiniyor. Tanımadığı kişiler ona barınak ve yiyecek sağlıyor. Aksi takdirde çadırda ya da arabasında yaşıyor. Johnson gönüllü işleri önceden ayarlamaya çalışıyor ancak kimi zaman da bir kasabaya gidip nasıl yardımcı olabileceğini soruyor. Nashville bu yıl sellere teslim olduğunda Johnson halka enkaz kaldırma işinde yardım etmiş: "Herhangi bir eve gidip nasıl yardım edebileceğimi sordum. Duvarları yıkarak eşyaları dışarı taşımalarına yardım ettim. Ev ev dolaştım." diyor.

Johnson mültecilere de yardım ediyor. Bu mülteciler arasında Burundililer ve doğu Afrikalılar da var: "Mültecilere İngilizce dersi verdim. Saymayı, kolayca işe girmelerini sağlayacak düzeyde konuşmayı öğrettim." diyor.

Şimdilerde ise Johnson, Maryland’de yaşlılara yemek dağıtıyor. Meals on Wheels adlı programın yetkilisi Peggy Toole Johnson’un kendileri için sürpriz olduğunu söylüyor, Toole, "Keşke onun gibi gönüllü çalışmanın, başkalarına yardım etmenin önemini anlayan daha fazla yardımcımız olsa." diyor.

Johnson bazı gönüllülerin yapmak istemediği pis işleri de yapıyor. Örneğin atların pisliğini temizliyor. Johnson iyiliğin iyilik getireceğine inanıyor. Johson, "Yeteneğinizi başkalarına yardım etmek ve dünyayı daha iyi hale getirmek için değişik şekillerde kullanmanız mümkün." diyor.

Johnson Ekim sonuna kadar yolculuğuna devam edecek. Ancak ondan sonra da gönüllü çalışmaktan asla vazgeçmeyeceğini söylüyor.


STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG