Erişilebilirlik

Donald Trump’ın 11 Eylül Gafı


Manhattan'da ön seçimler için oy kullanan Cumhuriyetçi Parti aday adayı Donald Trump
Manhattan'da ön seçimler için oy kullanan Cumhuriyetçi Parti aday adayı Donald Trump

Cumhuriyetçi Parti’nin Başkan aday adayı Donald Trump, New York’ta yaptığı bir konuşmada, 11 Eylül saldırılarıyla ilgili gaf yaptı. Trump, İngilizce’de 9/11 olarak nitelenen saldırılar için 7/11 ifadesini kullandı. 7/11 Amerika genelinde market zinciri.

Trump “Bu olay benim yüreğimde. Dünya Ticaret Merkezi yıkılmadan hemen önce polisimizi ve itfaiyecilerimizi 7/11’de gördüm. Gördüğüm en müthiş insanları işlerini yaparken gördüm. Gördüğüm en cesur insanları gördüm. İnşaat işçilerine kadar oradan gördüğüm herkes çok cesurdu” dedi.

Cumhuriyetçi Parti’nin önde giden Başkan aday adayı hatasını düzeltmedi “New York” değerlerini övmeye devam etti. Ancak rakibi Ted Cruz bu açıklamasından dolayı kendisini kınamıştı.

Trump, “Bu değerler sorunlarına rağmen bu eyaleti sevdiren değerler. Bu eyaleti seviyoruz. Eğer başkan olursam bu değerler öyle hızlı geri gelecek ki inanamayacaksınız” dedi.

New Yorklu Trump, emlak imparatorluğunu Manhattan’da kurdu. Trump sık sık 11 Eylül’den bahsediyor ve olayda çalışan ilk müdahale ekiplerini övüyor.

95 delegenin belirleneceği New York ön seçimlerinde Donald Trump açık farkla favori.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG