Erişilebilirlik

Doğu Ukrayna'da Bağımsızlık Referandumu


Referandumda oy kullanan Ukraynalılar
Referandumda oy kullanan Ukraynalılar
Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı isyancılar “bağımsızlık” referandumları düzenlerken Kiev hükümeti oy verme işlemini” suç işlenen bir güldürü ” olarak tanımladı.

Ukrayna nüfusunun yaklaşık yüzde 15’ini oluşturan Donetsk ve Luhanks bölgelerinde seçmenler bağımsızlığı onaylayıp onaylamadıkları konusunda oylarını kullandı.
Ancak referandumun amacının, Ukrayna içinde daha fazla özerklik mi yoksa bağımsız bir devlet oluşturmak mı ya da Rusça konuşan bölgelerin Rusya’ya katılması mı olduğu açıklık kazanmış değil.

Ukrayna hükümeti, Amerika ve Avrupalı müttefikleri referandumu gayri meşru ilan ederek kınadı. Kiev hükümeti oylamanın “Ukrayna’nın toprak bütünlüğü açısından yasal hiçbir sonuç” getirmeyeceğini bildirdi. Ukrayna iki hafta sonra cumhurbaşkanlığı seçimine gidecek.
Ukrayna’nın doğusunda birçok kişinin sandık başına gitmediği gözlendi.

Ukrayna geçici Cumhurbaşkanı Oleksandr Turçinov ayrılık yanlılarına bölgeleri için bağımsızlığın “uçuruma giden bir adım” olacağı uyarısında bulundu. Turçinov isyancıları bunun yerine daha fazla özerklik için hükümetle görüşme masasına oturmaya çağırdı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG