Erişilebilirlik

Diyarbakır’da PKK Zanlılarını Taşıyan Araca Saldırı: 3 Ölü


Diyarbakır’da PKK Zanlılarını Taşıyan Araca Saldırı: 3 Ölü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:57 0:00

Diyarbakır’da PKK operasyonunda gözaltına alınan 7 zanlıyı hastaneye götüren polis servis aracının geçişi sırasında bombalı araçla düzenlenen saldırıda 3 zanlı öldü, 45 kişi yaralandı.

Saldırı Dicle Bulvarı üzerinde düzenlendi. Saldırıda, PKK’ya yönelik bir operasyonda gözaltına alınan 7 şüpheliyi sağlık kontrolü için hastaneye götüren polis servis aracı hedef alındı. Polis aracı geçerken, yol kenarında park halindeki bomba yüklü bir araç patlatıldı. Oldukça şiddetli olan patlama kentin birçok yerinden duyuldu. Patlamadan sonra olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve kurtarma ekibi gönderildi. Patlamada araçta bulunan 7 şüpheli ile 6 polis ve çevrede bulunan 35 kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan 3'ü öldü. Ölenler gözaltındaki 3 şüpheliler. Valilik olayda 12 polis ile 32 sivilin yaralandığını duyurdu. Saldırıdan sonra kent merkezinde operasyon başlatıldı.

Diyarbakır Valiliği saldırıyla ilgili şu açıklamayı yaptı. "Terör örgütü adına bir ilçede bulunan fabrikaya el koyma suçu nedeniyle gözaltına alınan bölücü terör örgütü mensubu şahısların doktor raporu almak için hastaneye götürülmeleri esnasında saat 16.30 dolaylarında Batıkent Kavşağı mevkiinde bomba yüklü araç patlatılmıştır. Araç içerisinde 9 polis, 7 şüphelinin olduğu, civarda oturan ve olay esnasında seyahat eden vatandaşlar ile çay bahçesinde oturan vatandaşların da olduğu yaralılar bulunmaktadır. Olayda 12 polis, 33 sivil olmak üzere 45 kişi yaralanmıştır. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 şahıs tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını kaybetmiştir."

Bu arada saldırının etkisiyle yolda derin bir çukur açılırken çevredeki birçok araç ve binada hasar meydana geldi. Patlamayla 100 metre uzaklıkta bulunan Batıkent sitesindeki evlerin bir çoğunun camları kırıldı. Adının Ronahi olduğunu söyleyen bir bina sakini, Amerika’nın Sesi’ne yaptığı açıklamada, çocuğunun şok geçirdiğini ve hastaneye kaldırdıklarını söyledi.

Evinin camları çerçeveleriyle birlikte kopan Yüce ailesi ise olayın şokunu yaşıyordu. Amerika’nın Sesi’ne konuşan Gülten Yüce, “Pazara gitmek üzere hazırlanıyordum. Birden şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamanın etkisiyle camlarımız kırıldı. Çerçeveler yerinden söküldü. Ben korkuyla salona koşarak çocuğuma baktım, neyse ki ona bir şey olmadı. Çocuğumu alarak dışarıya çıktım. Hala şoktayım,” dedi.

Patlamayı duyan birçok kişi, yakınlarının durumunu öğrenmek üzere Batıkent sitesine akın etti. Hastanelerde tedavi altına alınan yaralılardan 16’sı akşam saatlerinde taburcu edildi.

Bu arada Van’da yola döşenen patlayıcılar imha edilirken patlama meydana geldi. Patlamada 2 polis yaşamını yitirdi, 1 polis yaralandı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG