Erişilebilirlik

Amerika Şehit Ailelerine Başsağlığı Diledi


Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner
Amerika Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner

Diyarbakır'da güvenlik güçleriyle PKK militanları arasında çatışma çıktı. İlk haberlere göre Silvan ilçesi yakınındaki çatışmada 13 asker hayatını kaybetti, 7 asker de yaralandı.

İstanbul programını iptal eden Başbakan Tayyip Erdoğan, Başbakanlık'ta, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner, Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile bir araya geldi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek ''Bir taraftan demokrasi, bir taraftan barış ve özgürlük ama öbür tarafta da kan, kin ve vahşet. Artık herkesin safını iyi belirlemesi lazım. Ya demokrasiden yana olacağız ya da bu türlü kan ve kin kusanlarla beraber olacağız'' dedi.

Meclis Başkanı bu tür şiddet olaylarının başkasının menfaatine hizmet ettiğini ileri sürdü.

Bazı haberlere göre çatışmada 5 PKK militanı da öldü.

Amerika Dışişleri Bakanlığı sözcüsü günlük basın toplantısına PKK saldırısına değinerek başladı.

Sözcü Mark Toner şöyle dedi: “PKK’yla çatışmalarda 13 Türk askerin öldürülmesi konusunda bir açıklama yapmak istiyoruz. Hayatlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türkiye’yle dayanışma içindeyiz. Amerika Türk askerlerinin öldürülmesini en güçlü ifadelerle kınıyor. Terörle mücadelede Türkiye’ye güçlü bir şekilde destek veriyoruz ve terörle mücadelede Türk hükümetine destek vermeye devam edeceğiz.”


XS
SM
MD
LG