Erişilebilirlik

Diyarbakır’daki IŞİD’liler Canlı Bomba Çıktı


Diyarbakır'daki IŞİD operasyonunda ele geçirilenler
Diyarbakır'daki IŞİD operasyonunda ele geçirilenler

Diyarbakır’da dün hücre evine yapılan baskından öldürülen 7 IŞİD militanının canlı bomba olduğu belirlendi. Militanlardan kimliği belirlenen 5’inin Türk vatandaşı olduğu öğrenildi. Gözaltına alınanlar arasında da bir canlı bomba bulunuyor.

Diyarbakır’daki çatışmanın ardından güvenlik güçleri ve istihbarat birimleri IŞİD’in kente nasıl sızdığını ve eylem planlarını çözmeye çalışıyor. Gelen ilk bilgilere göre öldürülen 7 kişi canlı bomba, bunlardan 5’i Türk vatandaşı. Kimliği belirlenemeyen 2 kişini ise yüz tanıma sistemiyle kimlik tespiti yapılmaya çalışılıyor. Suriye’den Türkiye’ye giriş yaptıkları belirlenen militanlar, eylem hazırlığı yaptıkları sırada operasyon düzenlendi. Grubun IŞİD’in canlı bomba timine mensup oldukları öğrenildi.

Operasyonlarda gözaltına alınanların sayısı ise 15’e yükseldi. Yakalananlar arasında bir canlı bombanın da bulunduğu öğrenildi. Ölen iki polisin, çatışmaların yaşandığı evlerden birinde bulunan canlı bombanın kendini patlatması sonucu yaşamını yitirdiği öğrenildi. 17 adrese yapılan baskınlarda iki adreste çatışma yaşandı.

Canlı bombanın yakalandığı adreste yapılan aramada, çok miktarda ve değişik türlerde patlayıcı bulundu. Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, operasyonlarda, iki Kalaşnikof silah, 8 tabanca, bir av tüfeği,17 sağlam fünye, 200 kg Amonyum Nitrat, 4 el bombası gövdesi, 128 adet kibrit başı eczası diye adlandırılan fünye, 95 korteks (ara patlayıcı), çok sayıda örgütsel doküman ele geçirildiği duyuruldu.

Gözaltında sorgusu süren 15 kişinin Ankara saldırısıyla bağlantısının olmadığı, uzun süredir takip edildikleri bildirildi.

Emniyet Müdürlüğü operasyonda ele geçirilen silah malzemeleri bugün basına gösterildi. Malzemeler arasında iki parça dikkat çekti. Birisi intihar saldırılarında kullanılan bombalı kemer. Kemer sağ yakalanan militanın üzerinde ele geçirildi. Dikkat çeken diğer malzeme ise içi tabanca şeklinde oyulmuş bir kitap. Kitap ise kendilerine öğrenci süsü veren militanların rahatlıkla silah taşıması için tasarlanmış.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG