Erişilebilirlik

Diyarbakır’daki Patlamada Ölenlerin Sayısı Yükseldi


Diyarbakır’da Patlama
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:02:05 0:00

Patlama sabah 11 sularında meydana geldi. Kampüs içindeki tamir atölyesinde meydana gelen patlama kentin birçok yerinde duyuldu. Patlamada ortaya çıkan duman kentin birçok yerinden görüldü. Patlamanın etkisiyle emniyet binaları ve çevresindeki binalarda hasar meydana geldi. Kasım ayında da bombalı araç saldırısına hedef olan binadaki patlama çevrede yaşayanların paniğe kapılmasına neden oldu.

Patlamadan sonra bölgeye ambulans ve kurtarma ekipleri gönderildi. Olayda 1 kişi yaşamını yitirdi, 4 kişi de yaralandı. İlerleyen saatlerde yetkililer yaralılardan birinin yaşamını yitirdiğini açıkladı.


Patlamanın meydana geldiği yerde büyük bir çukur oluşurken, tamir atölyesi çöktü. Patlamanın olduğu bölgedeki çok sayıda bina hasar gördü. Patlama noktasına giden bazı kadınlar aynı yerleşkede bulunan Terörle Mücadele Şubesi'nin daha önceden gözaltına aldığı yakınlarını akıbetini öğrenmeye çalıştı. Yetkililer, ilk belirlemelere göre patlamanın atölyedeki polis panzerinin tamiri sırasında olduğunu, olayın terör saldırısı olma ihtimalinin zayıf olduğunu söyledi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Pendik'te referandum çalışması kapsamında katıldığı bir toplantıda yaptığı açıklamada, "Dışarıdan müdahale yok. Tamir sırasında araçtan kaynaklanan patlama oldu" dedi.

Olay sırasında ailesiyle birlikte evde olan ve ikinci kez saldırıya tanık olan Naciye Arslan yaşadıklarını şöyle anlattı; ”Sabah 9 gibiydi patlama oldu aniden. Bir kalktık ki yer yerinden oynadı, kaçışanlar polisler, insanlar, kıyamet gibi. Bu ikinci kezdir oluyor. Ne yapacağımızı bilmiyoruz?”

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle; "İlimiz Bağlar İlçesinde bulunan, İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerimizin yer aldığı alan içerisindeki Bakım-Onarım Şube Müdürlüğüne ait tamir atölyesinde 11.04.2017 Salı Günü Saat 10.47 de panzer aracının tamiri esnasında sebebi henüz bilinmeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın hemen ardından olay yerine AFAD ve 112 ekiplerimiz sevk edilmiştir. Meydana gelen patlama neticesinde 1 sivil personel kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Yaralılarımızın ise tedavileri sevk edildikleri hastanelerde devam etmektedir. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma hemen başlatılmış olup, detaylı açıklamalar daha sonra yapılacaktır. “

Aynı yerleşkeye 4 Kasım’da bombalı araçla düzenlenen saldırıda, 2 polis, 7 sivil yaşamını yitirmişti. Bombanın yarattığı hasar nedeniyle bazı binalar yıkılmıştı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG