Erişilebilirlik

Diyarbakır Saldırısını TAK da Üstlendi


Diyarbakır’da Emniyet Müdürlüğü kampüsüne bombalı araçla yapılan ve IŞİD’ün üstlendiği saldırıyı PKK’ya yakın TAK isimli örgüt de üstlendi. Diyarbakır Valiliği, saldırıyı IŞİD’in üstlenmesine rağmen, PKK’nın yaptığını duyurmuştu.

11 kişinin öldüğü bombalı araç saldırısını IŞİD’in üstlenmesinden bir gün sonra bu kez TAK isimli örgüt üstlendi. Haber, PKK’ya yakın Fırat Haber Ajansı (ANF) tarafından duyuruldu. Kürt çevrelerinde şaşkınlık yaratan haber kısa sürede sosyal medyada da yayıldı. İlk saatlerde birçok kişi ANF’nin sitesinin hacklendiğini zannetti. Ancak bir süre sonra ANF’den açıklama yapılarak sitenin hacklenmediği, haberin doğru olduğu belirtildi. ANF’de yer alan TAK açıklamasında "4 Kasım 2016 tarihinde saat 08.00 sıralarında Amed Bağlar'da gerçekleşen eylemi TAK olarak üstleniyoruz. 4 Kasım 2016'da Amed Bağlar'da polis ve çevik kuvvet şube müdürlüğüne Kemal Hakkari arkadaşımız tarafından fedai eylemi gerçekleştirilmiştir” denildi.

Saldırıdan kısa süre sonra Diyarbakır Valiliği saldırıyı PKK’nın yaptığını duyurdu. Ancak dün IŞİD Amaq isimli internet sitesinden saldırıyı üstlendi. Bunun üzerine Diyarbakır Valiliği bir açıklama daha yaparak, saldırıyı ‘Kemal’ kod adlı PKK’lının yaptığını belirtti. ANF’de yer alan açıklamada da, saldırıyı yapan kişinin adı ‘Kemal Hakkari’ olduğu açıklandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG