Erişilebilirlik

Diyarbakır Bir Yıl Sonra Yine “Kapalı”


Diyarbakır Bir Yıl Sonra Yine “Kapalı”
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:06:39 0:00

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Diyarbakır'da “Silvan'da katliam var, katliamı önleyelim” sloganıyla kepenk ve kontak kapatma çağrısı yaptı. “Hayatı durdurma” adı verilen eylemlere esnafın %95’i işyerlerini açmayarak katıldı. Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde çok az sayıda işyeri açıldı. Nöbetçi eczaneler ve fırınlar eylemlerin dışında tutuldu. Eylem nedeniyle insanlar evlerinden çıkmamayı tercih etti.

Eyleme başta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Sur, Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir belediyeleri destek verdi. Eylem nedeniyle ulaşımda sıkıntılar yaşandı. Belediye ve özel halk otobüslerinin kontak kapatması üzerine aracı olmayan vatandaşlar gitmek istedikleri yere yürümek zorunda kaldı. Temizlik işçileri de bugün çalışmayınca cadde ve sokaklarda çöpler birikti.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü de yasadışı gösterilere karşı önlemleri artırdı. Çevre illerden Diyarbakır’a zırhlı araç ve polis takviyesi yapıldı. Sokak başlarına TOMA ve zırhlı araçlar konuşlandırıldı. Polis helikopteri de akşam saatlerine kadar devriye uçuşunu sürdürdü.

Silvan normale dönüyor

Diyarbakır’daki eylemin gerekçesi olan Silvan’da ise hayat normale dönmeye başladı. Esnaf günlerden sonra bugün ilk kez işyerlerini açtı. İlçedeki çatışmaların izlerinin silinmesi için hem ilçe halkı, hem görevliler çalışmalarını sürdürüyor.

Diyarbakır’daki son kepenk kapama eylemi geçen yıl gerçekleşmişti. Bayrama iki gün kala yapılan eylemin tepki çekmesi üzerine PKK bu tarz eylemleri yasaklamıştı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG