Erişilebilirlik

Diyarbakır’da Bombalı Tankerle Saldırı:2 Ölü


Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde İlçe Jandarma Komutanlığı'na bomba yüklü tankerle düzenlenen saldırıda iki asker hayatını kaybetti. Saldırıda 38’i asker 46 kişi yaralandı.

Saldırı dün gece yarısı gerçekleşti. Bomba yüklü bir tanker, ilçe jandarma komutanlığının önünde patlatıldı. Şiddetli patlamada İlçe Jandarma Komutanlığı ile çevresindeki binalarda ağır hasar meydana geldi. Olayın hemen ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve kurtarma ekibi sevk edildi. Bu sırada saldırıyı gerçekleştiren PKK’lı grup ile güvenlik güçleri arasında çatışma yaşandı. Çatışma nedeniyle ekipler bir süre ilçeye ulaşamadı. Saldırıda Jandarma Komutanlığı’nın hemen yanında bulunan lojmanlarla birlikte 1,5 kilometrekare alandaki ev, işyerleri ile araçlar ağır hasar gördü. Saldırıda bir asker yaşamını yitirirken, 39 asker, 6 asker yakını ile 2 sivil toplam 47 kişi yaralandı. Saldırıdan sonra hava destekli operasyon başlatıldı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle; "11 Nisan 2016 Pazartesi günü saat 23.10 sularında, kışla içinde lojmanların da bulunduğu Diyarbakır-Hani İlçe Jandarma Komutanlığı nizamiyesi önünde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce patlayıcı madde yüklü bir aracın patlatılması sonucunda, bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 39 kahraman silah arkadaşımız, altı yakını ve iki sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir."

Ancak açıklamadan bir süre sonra bir askerin daha hayatını kaybettiği öğrenildi. Geçen ay Hani yakınlarındaki Mermer Karakoluna bombalı araçla saldırı düzenlenmiş, üç asker yaşamını yitirmişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG