Erişilebilirlik

Dışişleri Bakanı Clinton Kongre'de İfade Veriyor


Kongre'deki oturumlar, Bingazi'de Amerika'nın Libya Büyükelçisi ve üç diplomatın öldüğü saldırıyla ilgili

Dışişleri Bakanı Hillary Clinton 11 Eylül 2012’de Bingazi’deki Amerikan Konsolosluğu’na düzenlenen ve Büyükelçi Chris Stevens ve üç Amerikalı diplomatın ölümüne neden olan saldırıyla ilgili olarak Kongre’de bugün ifade veriyor.

Senato Dış İlişkiler Komisyonu’ndaki oturum az önce başladı, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu’ndaki oturum ise öğleden sonra yapılacak.

Clinton’ın, bakanlığının, saldırıyı soruşturan komisyonun değerlendirme ve önerileri ışığında alınan önlemleri nasıl uyguladığı hakkında bilgi vermesi bekleniyor. Komisyon, Bingazi Konsolosluğu’nda çok ciddi güvenlik açıkları olduğunu tespit etmiş, konsolosluk çalışanlarının, Bingazi’deki güvenliğin Washington için öncelikli olmadığını düşündüğünü belirtmişti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüzü Victoria Nuland dün gazetecilere yaptığı açıklamada Bakan Clinton’un saldırıyla ilgili olarak sorumluluk almaktan kaçınmadığını, komisyonun tüm önerilerini kabul etmeye ve görevinden ayrılmadan önce gereken tüm önlemleri almaya hazır olduğunu söyledi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG