Erişilebilirlik

Dewan:”Avrupa’ya İhracatın Azalması Türk Ekonomisini de Etkiler”


Dewan:”Avrupa’ya İhracatın Azalması Türk Ekonomisini de Etkiler”
Dewan:”Avrupa’ya İhracatın Azalması Türk Ekonomisini de Etkiler”

Amerikan İlerleme Merkezi Globalleşme ve Uluslararası İş Merkezi Direktörü Sabina Dewan, Avrupa’daki krizi çözmek için siyasi iradenin şart olduğunu söylüyor.

Sabina Dewan, Amerika’nın Sesi’nin TGRT Haber’le Washington'dan yapılan ortak yayınına katıldı ve özetle şunları söyledi:

“Avrupa ekonomisinin çok kötü olduğundan kuşku yok. Avrupa Birliği bir birlik ama üye ülkelerdeki ekonomik krizle mücadele konusunda elinde yeterli mekanizmalar yok. Sorunu çözmek için etkili adımlar atmakta başarısız kaldı ama sonunda soruna kayıtsız kalamayacağını gördü çünkü kendi bankaları, kendi ekonomileri de büyük ölçüde etkilendi. Euro Bölgesi’nin geleceği için en kısa zamanda çözüm bulunması lazım. Almanya ve Fransa şikayetçi ama çözüm bulunmazsa onlar da çok etkileneceği için isteksiz bir şekilde de olsa, krizin yayılmasını önölemek amacıyla önlem almak zorundalar.Gerçekten siyasi irade lazım sorunu çözmek için.”

Amerikan İlerleme Merkezi Globalleşme ve Uluslararası İş Merkezi Direktörü Sabina Dewan, Türkiye’nin Avrupa’ya yaptığı ihracatın azalması sorununu ve özellikle Trakya bölgesindeki ihracatçıların Yunanistan’a yapılan satışların azalmasından şikayetçi olduğunu hatırlatmamız üzerine de şöyle konuştu:

“Türkiye’nin ticaretinin azalması elbette Türk ekonomisini de etkiler. Çünkü Türkiye geçen yıl ihracatının yüzde 45’ini 27 Avrupa ülkesine yaptı. Bu rakamlarda düşüş olması ne yazık ki Türk ekonomisini de etkileyecektir.”

Sabina Dewan, ayrıca Hülya Polat’ın Amerika’daki işgal hareketinin geleceği ve Amerikan ekonomisinin durumuyla ilgili sorularını da yanıtladı. Söyleşiyi izlemek için:


XS
SM
MD
LG